ODA EKONOMIKE GJERMANO-KOSOVARE

Anëtarësohuni në OEGJK!

RRETH OEGJK

Oda Ekonomike Gjermano – Kosovare në Kosovë është themeluar me 17 prill të vitin 2012, në mbështetje të Ambasadës Gjermane në Kosovë si dhe të 39 ndërmarrjeve kosovare. Ajo funksionon e mbështetur në statutin e saj, ka të zgjedhur anëtarët e Bordit Drejtues si dhe strukturat udhëheqëse, e organizuar në bazë të hierarkisë profesionale.

Qëllimi i OEGJK-së është të përfaqësojë dhe të mbrojë interesat e ekonomisë gjermane në Kosovë dhe kompanive kosovare që operojnë në Gjermani. Në të njëjtën kohë, një nga qëllimet kryesore të OEGJK-së është thellimi i bashkëpunimit të vazhdueshëm midis kompanive të dy vendeve dhe krijimi i hapësirave të nevojshme për zgjerimin e biznesit në të dy anët.

Për të qenë në dijeni të situatës dhe për të krijuar kushte më të mira për gjithë operacionin tregtar midis dy vendeve tona, OEGJK bashkëpunon në mënyrë të vazhdueshme me Dhomën Gjermane të Industrisë dhe Tregtisë (DIHK), e cila ka zyrën në Berlin. Përveç marrëdhënieve të mira me DIHK, OEGJK zhvillon marrëdhënie të ngjashme me Ambasadën e Gjermanisë në Kosovë, institucionet shtetërore kosovare, mekanizmat ekonomikë dhe shoqërorë të vendit, veçanërisht me kompanitë anëtarë, numri i të cilave vazhdon të rritet.

EVENTET E ARDHSHME

23 Shtator 2024
Gjithë ditën
Berlin, Gjermani
24 Shtator 2024
Gjithë ditën
Regensburg, Gjermani
01 Tetor 2024
Gjithë ditën
Prishtina,
Anëtarësohuni
Mësoni si të bëheni anëtar i OEGJK-së.
Aplikoni tani
Klasterat
Kompanitë tona anëtare bashkohen në klaster me interesa të përbashkëta.
Kuptoni Klasterat
Anëtarët e OEGJK-së
Përmbledhje e të gjithë anëtarëve të OEGJK-së
Shiko listën
Investoni në Kosovë
Pse duhet të investoni në Kosovë?
Mësoni më shumë
Previous slide
Next slide

Na kontaktoni