OEGJK prezanton Clubin e IT-së në Gjermani

Me datë 26.04, përfaqësues nga OEGJK mbajtën takimin virtual me shoqatën për TIK Regina e.V. nga Aachen, Gjermani.   Gjatë takimit shoqata është njoftuar për sektorin e TIK n ë Kosovë si dhe për shërbimet të cilat ky sektor i ofron.   I gjithë qëllimi i takimit ishte që të ofrohet mundësia që kompanitë gjermane mund të shohin Kosovën si vend të mundësive, për të outsource  projektet/shërbimet  e tyre…

E-commerce në Kosovë: Aspekti Ligjor

Me datë 29.04, OEGJK së bashku me antetarin e saj Vokshi and Lata organizoni nje sesion informues për e-commerce: aspekti ligjor. Eventi u mbajt në formatin hibrid, për shkak të numrit të madh të pjesëmarrësve. Gjatë eventit u diskutua rreth regullativës ligjore që rregullon formën e shitjes E-commerce si dhe masat që një kompani duhet t’i ndërmarr për të operuar në këtë formë, duke përfshirë përmbajtjen e ‘Terms and conditions’. Nëse ju ka ikur ky event dhe…

Diskutimi virtual i organizuar nga Instituti GAP- “Si do të ndikojë pandemia Covid-19 dhe kufiri i ri i imigracionit të Gjermanisë në migrimin nga Kosova”

Drejtoresha Menaxhuese e OEGJK-së, Nora Hasani bashkë me Ambasadorin Gjerman Rohde morën pjesë në diskutimin virtual  “Si do të ndikojë pandemia Covid-19 dhe kufiri i ri i imigracionit të Gjermanisë në migrimin nga Kosova”, e organizuar nga Instituti GAP. Ky raport i Institutit GAP konstaton se qytetarët e Kosovës kanë shfaqur interesim tepër të madh për viza pune. Mes viteve 2016-2020 më shumë…

“Si mund të përdoret ekspertiza e diasporës për t’i shndërruar remitencat në investime? “

Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare (OEGJK), në kuadër të projekti “Reconnect” të përkrahur nga Qeveria Gjermane përmes Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH organizoi bashkë me Telegrafin një tryezë diskutimi me Ministren e Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë Rozeta Hajdari, Drejtoreshën menaxhuese të OEGJK-së Nora Hasani, dhe Investitorin nga Diaspora Fadil Hoxha   Qëllimi i këtij diskutimi…

Ambasadori Rohde viziton Kompaninë Hazrolli Group në Suharekë

Ambasadori Rohde, së bashku me Ministren e Industrisë,  Ndërmarrësisë dhe Tregtisë, Rozeta Hajdari, Kryetarin e Suharekës Muharremaj dhe Drejtoreshën Menaxhuese të OEGJK-së, vizituan fabrikën e dritareve “Hazrolli Group” në Suharekë.

Hazrolli Group është anëtar Premium i OEGJK-së dhe është një investim i madh i diasporës së Kosovës nga Gjermania.

Prodhimi filloi në shkurt 2021 dhe tashmë punëson 30 punonjës. Produkt  “Made in Kosova” eksportohet në Gjermani.

Hapet parku i Inovacionit dhe Trajnimeve në Prizren

Kyreministri i Kosovës z.Kurti dhe ambasadori gjerman z.Rohde, mirëpritën gjashtë kompanitë e para në Parkun e Inovacionit dhe Trajnimit (ITP) në Prizren. Kompanitë e para filluan të operojnë dhe të zhvillojnë biznesin e tyre në ITP. Këto janë kompani kosovare me fushëveprime të ndryshme duke përfshirë TIK, industritë krijuese dhe kulturore, automatizimin industrial, arsimin profesional…

OEGJK fton kompanitë kosovare të marrin pjesë në takime B2B me kompani gjermane

OEGJK fton kompanitë kosovare të marrin pjesë në takime B2B me kompani gjermane   Nën kujdesin e Ministrisë Federale të Ekonomisë dhe Energjisë të Republikës Federale të Gjermanisë (BMWi), do të mbahet Konferenca e shtatë “Iniciativa për gjetjen e kompanive-furnizuese nga vendet e Ballkanit Perëndimor për kompanitë prodhuese gjermane“.   Kjo ngjarje është pjesë e projektit të…

9 Vjetori i OEGJK

Të nderuar anëtarë,   OEGJK javën e kaluar ka shënuar 9 vjetorin e themelimit. Në rrethana tjera, pa pandemi, do të festonim së bashku. Urojmë që 10 vjetorin ta presim bashkë e pa maska!   Duam t’i falenderojmë të gjithë anëtarët themelues, ish-stafin dhe bashkëpunëtorët, partnerët dhe donatorët për mbështetjen e vazhdueshme në rrugëtimin tonë.…