OEGJK-KDWV On Tour!  – Prishtinë

OEGJK mbajti takim informues në Prishtinë Në saje të takimeve informuese që OEGJK ka organizaur nëpër komuna, e radhës ishte në Prishtinë më 26.05. Këto takime kishin për qëllim informimin rreth mundësive që OEGJK është duke iu ofruar bizneseve kosovare.    Në takim ishin përfaqësues të bizneseve kosovare të fushave të ndryshme. Takimi u mbajt nga…

OEGJK – KDWV On Tour! – Gjakovë

OEGJK –KDWV On Tour!  OEGJK mbajti takim informues në Gjakovë   Në saje të takimeve informuese që OEGJK ka organizuar nëpër komuna, e para ishte në Gjakovë më 17.05. Këto takime patën për qëllim informimin rreth mundësive që OEGJK është duke iu ofruar bizneseve kosovare.    Në bashkëpunim me Komunën e Gjakovës,në takim ishin Kryetari i Komunës, z. Ardian Gjini, dhe anëtarët e Odës që…

OEGJK në PODUJEVË, Takim informues për takimet B2B dhe mundësitë për eksport

OEGJK në PODUJEVË, Takim informues për takimet B2B dhe mundësitë për eksport     Për të informuar rreth mundësive për pjesëmarrje në takime B2B me kompani gjermane, dhe mundësitë për eksport, Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare do të mbajë takimin e radhës në Podujevë. Ky takim është i natyrës informuese rreth mundësive që OEGJK është duke iu…

 OEGJK në FERIZAJ, Takim informues për takimet B2B dhe mundësitë për eksport

 OEGJK në FERIZAJ, Takim informues për takimet B2B dhe mundësitë për eksport     Për të informuar rreth mundësive për pjesëmarrje në takime B2B me kompani gjermane, dhe mundësitë për eksport, Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare do të mbajë takimin e radhës në Ferizaj. Ky takim është i natyrës informuese rreth mundësive që OEGJK është duke iu…

Konkurs për Praktikant/e

Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare ka shpallur të hapur konkursin për praktikant/e.   Çka ofrojmë ne: ✓ Praktikë 3-6 muaj, me pagesë të rregullt mujore ✓ Mentorim ✓ Ambient atraktiv dhe modern të punës, në qendër të Prishtinës ✓ Orar fleksibil i punës, mundësi kombinimi të orarit nga zyra dhe shtëpia, në veçanti për studentët, meqë balanci ndërmjet…

Ndikimi i COVID-19 në Tregun e Punës: Një Analizë e Sektorit Privat në Kosovë

Ky studim pasqyron efektin e COVID-19 në bizneset kosovare konkretisht sektorin privat, duke marrë parasysh realitetin e tyre para pandemisë, gjatë pandemisë dhe pritjet e tyre për të ardhmen e afërt mbi treguesit thelbësorë. Në kuadër të këtij studimi janë pyetur 1378 ndërmarrje prej 20 sektorëve të ndryshëm në 7 regjione të Kosovës. Studimi është mbështetur…

Paratë e diasporës si të investohen në Kosovë?

Drejtoresha e OEGJK-së, Nora Hasani dhe Florin Kelmendi  nga  kompania  anëtare e OEGJK-së Imbus Peja (investim nga Diaspora) u intervistuan  nga Visar Krasniqi për RTK Story -paratë e diasporës si të investohen  në Kosovë?

Në këtë emision citohen dhe  studimet e OEGJK,  që janë mbështetur nga  Qeveria gjermane, respektivisht GIZ/ DIMAK:

Studimin mbi Rolin e diasporës së Kosovës në ekonominë dhe zhvillimin  social të atdheut – realizuar nga Kantar/Index Kosova

Studimi për investimet e diasporës dhe investimeve të huaja direkte nga  Gjermania – realizuar nga Deloitte

Intervistën e plotë mund ta gjeni këtu.

OEGJK mbështet stafin shëndetësor në qendrën e vaksinimit në sallën “1 Tetori” në Prishtinë

Përmes një aksioni simbolik për të treguar përkrahjen për punën e palodhshme të stafit në qendrën e  vaksinimit “1 Tetori”

OEGJK për ekipën e menaxhimit, ekipat e vaksinimit, vullnetarët e UNICEF-it e të  Kryqit të Kuq,  si dhe ekipës mbështetëse dhe Policisë së Kosovës u ka dhuruar  ujë dhe pije freskuese.