Potenciali i BRE-ve të vogla në aspektin e tranzicionit energjetik në Kosovë

Potenciali i BRE-ve të vogla në aspektin e tranzicionit energjetik në Kosovë OEGJK së bashku me GET – Green Energy Technologies kanë publikuar raportin rreth Potencialit të Burimeve të Ripërtëritshme të Vogla të Energjisë në aspektin e tranzicionit energjetik në Kosovë. Ky raport ka të bëj me tranzicionin energjetik në Kosovë që ka për qëllim…

Vizitë tek kompania Al stone

Vizitë tek kompanitë vendore

Përfaqësueset e OEGJK-së vizituan kompaninë Al stone për të mësuar më tej rreth fabrikës si dhe për të parë mundësitë e bashkëpunimit të mëtutjeshëm.

Kompania “ALSTONE”, është e specializuar në projektim,ndërtim dhe prodhim të elementeve dhe shtëpive të parafabrikuara nga betoni dhe ndodhet në Rahovec

Dëgjimi publik rreth mbikëqyrjes së zbatimit të Ligjit për Shoqëritë Tregtare.

Dëgjimi publik rreth mbikëqyrjes së zbatimit të Ligjit për Shoqëritë Tregtare.

Përfaqësuesja e OEGJK-së Sytrime Dervisholli, ishte pjesë e dëgjimit publik të organizuar nga Komisioni për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti.
Në këtë dëgjim u diskutua nevoja për të bërë ndryshime në këtë ligj, në mënyrë që të lehtësohet zhvillimi ekonomik i vendit.

Për më shumë.

Grupi punues për rrjetin e energjisë së pastër në kuadër të N4CEB(Network for Clean Energy Business).

Grupi punues për rrjetin e energjisë së pastër në kuadër të N4CEB(Network for Clean Energy Business). Gjatë takimit të grupit punues, OEGJK mori inputet e anëtarëve rreth sektorit të energjisë së pastër, si pengesat me të cilat ballafaqohen dhe mundësitë se çka OEGJK mund të bëjë për këtë sektor. Pjesëmarrësit e takimit ishin: Jaha Solar,…

Të enjteve në 13:00! Platforma DOKU

Të enjteve në 13:00! Si çdo të enjte, OEGJK bën prezatim të platformave që kanë për qëllim lehtësimin e të bërit biznes/. Me date 15.07 u mbajt prezantimi i platformës DOKU. Kjo platformë ndihmon bizneset të jenë sa më afër klientit. Shërbimet që platforma Doku i ofron janë: Promovimi në platformë Promovimi në rrjete sociale…

Emisioni ‘ Procesi i Berlinit – sa po bashkëpunon rajoni?’

Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare bashkë me Fondacionin Konrad-Adenauer-Stiftung dhe emisionin “Rubikon” të Klan Kosova  filluan bashkëpunimin me qëllim që përmes disa emisionevetë trajtohentemat që janë me rëndësi, në kontekstin e marrëdhënieve ekonomike gjermano-kosovare.

Emisioni i parë u mbajt më 29.06 me temën Procesi i Berlinit – sa po bashkëpunon rajoni?

Këtu mund të shikoni emisionin e plotë.

Samiti i Ballkanit Perëndimor

Procesi i Berlinit filloi në 2014 me iniciativën e Qeverisë Federale. Që nga viti 2014, Procesi i Berlinit ka synuar të përmirësojë dhe intensifikojë integrimin rajonal. Është krijuar për të ndihmuar në përshpejtimin e përafrimit të të gjithë rajonit me BE. Këtë vit është ftuar Drejtoresha Menaxhuese e OEGJK-së Nora Hasani,  nga Aspen Institute Gjermani, Shoqata…