Nënshkrimi i marrëveshjes së mirëkuptimit me FIEK

Nënshkrimi i marrëveshjes së mirëkuptimit me FIEK. Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare ka nënshkruar memorandum të mirëkuptimit me Fakultetin e Inxhinierikë Elektrike dhe Kompjuterike (FIEK). Përmes memorandumit, OEGJK do të ofrojë këshilla profesionale për bizneset në fushën e inxhinierisë elektrike dhe kompjuterike, si dhe do të ofrohet mundësia e praktikave profesionale për studentët e FIEK-ut tek bizneset…

OEGJK mirëpriti Drejtorin për Ballkanin Perëndimor, Germany Trade and Invest z. Martin Gaber.  

OEGJK mirëpriti Drejtorin për Ballkanin Perëndimor, Germany Trade and Invest z. Martin Gaber. Gjatë vizitës së tij dy-ditore, OEGJK organizoi mbi 10 takime, dhe një online event, me qëllim që vizita e z. Gaber në Kosovë të jetë sa më gjithëpërfshirëse. Në eventin me GTAI morën pjesë 48 kompani. Pjesëmarrësit u informuan rreth mundësive të…

Tryeza e diskutimit nga ATK

Tryeza e diskutimit nga ATK
Përfaqësuesja nga OEGJK, Sytrime Dervisholli ka marrë pjesë në tryezën e diskutimit të organizuar nga ATK me përfaqësuesit e odave ekonomike, lidhur me ecurinë e masave: 1.1, 1.2, 1.3 të Pakos së Rimëkëmbjes Ekonomike, tek të cilat ATK ka përgjegjësi të implementimit. Takimi u mbajt me datë 09.08.2021.

Transporti rrugor ndërkombëtar i mallrave

Transporti rrugor ndërkombëtar i mallrave Si vazhdimësi e grupeve punuese që OEGJK është duke organizuar për transportin rrugor të mallrave, përpilimi i një raporti të detajuar është shumë i nevojshëm. Prandaj, OEGJK ka nënshkuar një kontratë me kompaninë Iron Consulting, e cila do të jetë përgjegjëse për të përgatitur raportin, i cili pritet të përfundojë…

Takimi me BERZH

Takimi me BERZH Përfaqësues nga OEGJK ishin të pranishëm në takimin e organizuar me BERZH. Gjatë takimit, drejtori i BERZH tregoi më shumë për strategjinë që janë duke  përgatitur për Kosovën për 5 vitet e ardhshme, e cila do të fokusohet në 7 shtylla: Përfshirje Energjia e pastër Qeverisje e mirë Integrim rajonal Konkurrueshmëria Qëndrueshmëria,…

Forumi i Solareve të Kosovës

Forumi i Solareve të Kosovës Forumi i Solareve të Kosovës është organizuar nga Ministria e Ekonomisë në bashkëpunim me Agjencinë e Shteteve të Bashkuara të Amerikës për Zhvillim Ndërkombëtar (USAID). Qëllimi i forumit ishte promovimi i tregut të prosumatorëve dhe prodhuesve për vetë-konsum të projekteve të vogla të energjisë solare në Kosovë, prezantimin e uebfaqes…