OEGJK dhe MDA kanë arritur marrëveshje

OEGJK dhe MDA kanë arritur marrëveshje OEGJK dhe MDA kanë arritur marrëveshje e cila ka për qëllim rritjen e cilësisë së shërbimeve në mbështetje të eksportit të anëtarëve (mallra dhe shërbime). OEGJK dhe MDA synojnë që të lehtësojnë procesin e Eksportit dhe Inteligjencës së Tregut të Jashtëm. Rreth këtij shërbimi OEGJK dhe MDA mbajtën një…

Publikimet e OEGJK-së në Forumin Ekonomik të Zvicrës

Publikimet e OEGJK-së në Forumin Ekonomik të Zvicrës Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani mori me vete dy  publikimet e OEGJK-së “Manuali për Investitorët e Huaj” si dhe broshura “Republic of Kosovo, Facts and Figures”, të realizuara në bashkëpunim me fondacionin gjerman Konrad-Adenauer-Stiftung në Forumin Ekonomik të Zvicrës. Këto publikime permbajnë informacione mbi Kosovën…

OEGJK në takim me Zyren e BE-së

OEGJK në takim me Zyren e BE-së Me datën 08.09.2021 është mbajtur takimi konsultativ në mes të përfaqësuesve të Zyres së BE-së dhe përfaqësuesve të komunitetit të biznesit dhe shoqërisë civile në kuadër të Nënkomitetit të MSA-së për Ekonomi, Çështje Financiare dhe Statistika. Sytrime Dervisholli ka përfaqësuar OEGJK-në në takim ku ndër të tjera theksoi…

Invest in Prizren

Invest in Prizren

Znj. Hasani ishte pjesëmarrëse në panelin e ‘Invest in Prizren’, në të cilën theksoi rëndësinë e investimeve të huaja direkte nga Gjermania në Kosovë si dhe theksoi sfidat të cilat duhet të adresohen në mënyrë që të tejkalohen pengesat për investime në Kosovë.

Takimi me të dërguarin e BE-së në dialogun Kosovë-Serbi, z.Miroslav Lajčák.

Përfaqësuesja e OEGJK-së Sytrime Dervisholli, mori pjesë në takim me të dërguarin e BE-së në dialogun Kosovë-Serbi, z.Miroslav Lajčák.

Ky takim ishte vetëm takimi i parë me komunitetin e biznesit në Kosovë. Gjatë takimit u diskutua potenciali dhe ndikimi pozitiv i normalizimit të marrëdhënieve Kosovë-Serbi në zhvillimin ekonomik të Kosovës dhe rajonit.