Raporti ekonomik Gjermani-Kosovë

Në Kosovë, në vitin 2022 rritja ekonomike arriti në 3.5 përqind e nxitur nga eksportet dhe konsumi privat — i cili vazhdon të tregojë elasticitet pavarësisht presioneve inflacioniste. Situata fiskale vazhdoi të përmirësohej, mbështetur nga qëndrueshmëria e të ardhurave – e nxitur nga efektet e inflacionit dhe fitimet nga formalizimi – dhe shpenzimi i pakët…

Deklaratë e OEGJK për ndikimin e zhvillimeve politike në marrëdhëniet ekonomike gjermano-kosovare

Deklaratë e OEGJK për ndikimin e zhvillimeve politike në marrëdhëniet ekonomike gjermano-kosovare Stellungnahme der KDWV über den Einfluss politischer Entwicklungen auf die deutsch-kosovarischen Wirtschaftsbeziehungen (versioni gjermanisht më poshtë) Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare (KDWV-OEGJK) po ndjek me shqetësim të madh zhvillimet aktuale në veri të Kosovës, si dhe zhvillimet e fundit politike në vend. Si përfaqësuese e…

Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare zgjodhi Bordin dhe Kryetaren e re në Kuvendin e 12-të

Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare  (KDWV/OEGJK) ka zgjedhur bordin dhe kryetaren e re në Kuvendin e saj të 12-të të anëtarëve, ku morën pjesë afro 100 delegatë. Zgjedhjet shënojnë një epokë të re për odën, e cila ka qenë e rëndësishme në promovimin e bashkëpunimit ekonomik dhe zhvillimit ndërmjet Gjermanisë dhe Kosovës. Bordi i OEGJK-së me përbërje…

Oda Ekonomike Gjermano – Kosovare, prezantoi rezultatet e Anketës e të bërit biznes në Kosovë, në prezencën e Kryeministrit Kurti dhe Ambasadorit Rohde.

Prishtinë, Maj 25 – Rezultatet vjetore të Anketës AHK Konjukturumfrage janë prezantuar dje në një ngjarje, ku morën pjesë kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ambasadori i Gjermanisë në Kosovë, Jörn Rohde, kryetari i bordit të OEGJK-së, Besnik Beqiri dhe drejtoresha ekzekutive e OEGJK-së, Nora Hasani. Anketa e realizuar mes datave 13 Shkurt dhe 17 Mars…

Call Center, një sektor që punëson rreth 30 mijë punëtorë dhe ka ende potencial

Me organizim të Odës Ekonomike Gjermano-Kosovare dhe ambasadës Gjermane në Kosovë, është mbajtur sot paneli për Call Center, si mundësi dhe prespektivë për gjermanofolësit në Kosovë, në kuadër të Ditëve të Gjuhës Gjermane. Drejtoresha e OEGJK-së, Nora Hasani ka treguar për Clean Call Alliance, ku ata bashkë më ambasadën kanë krijuar grupin e kompanive të…

Sie suchen nach jungen, hochqualifizierten Nachwuchskräften und möchten sie frühzeitig für Ihre Tochterunternehmen in den Ländern des Westlichen Balkans und insbesondere Kosovo binden?

Das Stipendienprogramm der Deutschen Wirtschaft bietet Ihrem Unternehmen eine ausgezeichnete und unkomplizierte Möglichkeit, hochqualifizierte Nachwuchskräfte aus Südosteuropa für einen späteren Einsatz innerhalb Ihrer Tochtergesellschaften oder für Ihren Partner in der Region zu gewinnen.   Seit 2003 fördert das Stipendienprogramm der Deutschen Wirtschaft die Weiterbildung junger Fachkräfte aus Albanien, Bosnien und Herzegowina, Kosovo, Kroatien, Montenegro, Nordmazedonien…

Përmirësimi i klimës së biznesit – Rritja e investimeve

Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare (OEGJK), publikoi Studimin e Politikave “Përmirësimi i klimës së biznesit – Rritja e investimeve”.   Studimi është realizuar nga ekspertët e German Economic Team në bashkëpunim me Odën Ekonomike Gjermano-Kosovare dhe REX Consulting.   Ky studim ofron propozime për reforma në përmirësimin e klimës së të bërit biznesit në Kosovë, nga këndvështrimi i bizneseve…

 

 

Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare në bashkëpunim me Odën e Jashtme Gjermane në Shkup dhe Shoqatën Gjermane të Industrisë dhe Tregtisë në Shqipëri (DIHA) ka përpiluar një analizë të tregut për energjiën e ripërtërtishme me fokus në energji solare, të erës dhe hidro-energji në Kosovë. Kjo analizë i shërben komunitetit të bizneseve gjermane, për të treguar mundësitë e investimit në fushën e energjisë së ripërtëritshme në Kosovë. Gjatë bisedave me ekspertë dhe ndërmarrës kosovarë që operojnë në këtë fushë është treguar potencial dukshëm i madh për prodhimin e energjisë me ere dhe atë solare, potencial ky që mund të fuqizohet në mënyrë që të ndihmohet në ngritjen e kapaciteve të prodhimit të energjisë elektrike në përgjithësi si dhe uljen e prodhimit të energjisë me termocentrale, përmes të cilës aktualisht furnizohet 86 % e Kosovës me energji elektrike.

Zielmarktanalyse – Erneuerbare Energien