Publikimet

Studimi mbi rolin e diasporës së Kosovës në zhvillimin ekonomik dhe social të atdheut – realizuar nga Kantar/ Index Kosova, për OEGJK

Për të nxitur Investimet e Huaja Direkte dhe për të përdorur potencialin akoma të pashfrytëzuar të Diasporës kosovare në zhvillimin ekonomik të vendit – OEGJK në bashkëpunim me Qeverinë gjermane, përfaqësuar nga Bashkëpunimi Gjerman GIZ, ka realizuar dy studime për t’i dalë në krah Qeverisë së Kosovës me informacione dhe rekomandime: Studimi mbi rolin e…

Studimi për investimet e diasporës dhe investimeve të huaja direkte nga Gjermania – realizuar nga Deloitte, për OEGJK

  Për të nxitur Investimet e Huaja Direkte dhe për të përdorur potencialin akoma të pashfrytëzuar të Diasporës kosovare në zhvillimin ekonomik të vendit – OEGJK në bashkëpunim me Qeverinë gjermane, përfaqësuar nga Bashkëpunimi Gjerman GIZ, ka realizuar 2 studime për t’i dalë në krah Qeverisë së Kosovës me informacione dhe rekomandime: Studimi për investimet…

Manuali për Investitorët e Huaj

Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare dhe Konrad-Adenauer-Stiftung publikojnë “Manualin për Investitorët e Huaj“, i cili synon t’i ndihmojë investitorët potencialë për të mësuar më shumë rreth arsyeve për të investuar në Kosovë. Udhëzuesi përfshin mjedisin ligjor dhe rregullator me të cilin do të përballen investitorët kur investojnë në Kosovë.   Manualin mund ta lexoni në gjuhën Shqipe…

Republic of Kosovo, facts and figures

Publikohet Kosovo: Facts and Figures   Përmes Kosovo: Facts and Figures (publikim vetëm në gjuhën angleze), Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare dhe Konrad-Adenauer-Stiftung synojnë të ndajnë informacione bazike për Republikën e Kosovës. Broshura është e ndarë në 17 kapituj, secili prej tyre ndan informacione në fakte dhe shifra për vendin, duke mbuluar tema të tilla si: politika…