Lajme

TETË KOMPANI KOSOVARE DO TË MARRIN PJESË NË TAKIMET BIZNES ME BIZNES (B2B) ME KOMPANI GJERMANE QË KËRKOJNË FURNITORË

Tetë kompani kosovare janë përzgjedhur të marrin pjesë në takimet B2B, në kuadër të  Konferencës së 6-të ”Purchasing Initiative Western Balkans /BME Einkaufsinitiative Westbalkan”, që organizohet nga Asociacioni Federal për Menaxhimin e Zinxhirit të furnizimit, Blerje dhe Logjistikë (BME) në bashkëpunim me Ministrinë Federale për Ekonomi dhe Energji dhe Odat Ekonomike Gjermane të Jashtme të Rajonit. Kjo konferencë është iniciiuar…

OEGJK takim me Ministrin e Ministrisë së Tregtisë dhe Industrisë

Drejtoresha e Odës Ekonomike Gjermano-Kosovare (OEGJK), Nora Hasani u takua me Ministrin e Tregtisë dhe Industrisë, z. Vesel Krasniqi për ta informuar lidhur me punën e OEGJK-së dhe për të ofruar propozime konkrete në intensifikimin e bashkëpunimin bilateral ekonomik ndërmjet Gjermanisë dhe Kosovës, përmes OEGJK-së dhe Asociacioneve partnere të Odës në Gjermani. Për të mësuar…

OEGJK DHE MINISTRIA E EKONOMISË DHE AMBIENTIT MOBILIZOHEN PËR T’I INFORMUAR KOMPANITË GJERMANE RRETH KOSOVËS SI VEND TË BASHKËPUNIMIT DHE INVESTIMEVE

Prishtinë (19 qershor) Drejtoresha e Odës Ekonomike Gjermano-Kosovare (OEGJK), Nora Hasani u takua me Ministrin e Ekonomisë dhe të Ambientit, z. Blerim Kuçi për ta informuar lidhur me punën e OEGJK-së dhe për të ofruar propozime konkrete në intensifikimin e bashkëpunimin bilateral ekonomik ndërmjet Gjermanisë dhe Kosovës, përmes OEGJK-së dhe Asociacioneve partnere të Odës në…

Studimi i ndikimit të COVID-19 në bizneset e Kosovës

Prishtinë, 21 prill 2020 – Për të matur ndikimin që masat kufizuese kundër përhapjes së pandemisë COVID19 kanë pasur në sektorin privat, pesë organizata që përfaqësojnë interesat e biznesit, Oda Ekonomike e Kosovës, Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë, Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare, Këshilli i Investitorëve Evropianë dhe Klubi i Prodhuesve të Kosovës, kanë kryer një anketë…

Odat ekonomike i propozojnë Qeverisë një program të përkrahjes për sektorin privat

Prishtinë, 23 mars 2020 – Duke pasur parasysh rëndësinë e sektorit privat për gjenerimin e punësimit dhe zhvillimin ekonomik të vendit, Oda Ekonomike e Kosovës, Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë, Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare, Këshilli i Investitorëve Evropianë dhe Klubi i Prodhuesve të Kosovës, kërkojnë nga Qeveria e Republikës së Kosovës që të zhvillojë një pako…

Ekipi nga Gjermania leverist.de, prezanton për kompanitë anëtare të OEGJK-së

Ekipi nga Gjermania leverist.de, prezantuan platformën matchmaking për identifikimin e mundësive për biznes në tregje të reja për anëtarët e Odës Ekonomike Gjermano-Kosovare. Leverist.de mbështet kompaninë tuaj në kapitalizimin e potencialit të biznesit në vendet në zhvillim dhe ekonomitë në zhvillim, duke kontribuar në zhvillim të qëndrueshëm lokal. Shqyrtoni mundësitë. Zgjeroni biznesin në tregje te…

Efiçienca e Energjisë në Kosovë – Një pasqyrë e tregut

Drejtoresha menaxhuese e Odës Ekonomike Gjermano-Kosovare znj. Nora Hasani, në emër të Rrjetit të Bizneseve për Energji të Pastër (N4CEB) ishte pjesë e panelit “Efiçienca e Energjisë në Kosovë – Një pasqyrë e tregut”, e organizuar në kuadër të Kosovo Sustainable Development Week (KSDW). ℹ️ Rrjeti i Bizneseve për Energji të Pastër N4CEB është themeluar nga OEGJK dhe GIZ…

Vizita tek organizata anëtare APPK

APPK përveç që është organizatë anëtare e OEGJK-së, njihet edhe si një ndër organizatat që kontribuoi në themelimin e Odës Ekonomike Gjermano-Kosovare. APPK vepron në fushën e ri integrimit ekonomik (formim profesional, certifikim, kurse gjuhësore dhe shërbime të punësimit). Në vitin 2001, ajo u themelua dhe u regjistrua në Ministrinë e Punëve Publike (MPA) të…

Vizita tek kompania anëtare Dijari SHPK

Dijari SHPK është kompani vendore me lokacion në Vushtrri, përfaqësueset nga OEGJK, Greta Kazia dhe Marigona Mustafa, u njoftuan nga Djiari rreth projekteve të ardhshme të kompanisë. Kompania anëtare e OEGJK-së, Djiari SHPK ushtron veprimtari të ndryshme si Projektim, Ndërtim të Lartë, inxhinieri, patundshmëri, punësim dhe Eksport-Import. DIJARI SH.P.K, operon edhe në Gjermani me emrin Djiari…

Takimi i mëngjesit, mundësitë për pjesëmarrje në 54. Symposium Purchasing & Logistics

Gjatë mëngjesit me biznese, drejtoresha jonë menaxhuese Nora Hasani, i informoi bizneset rreth mundësisë së pjesëmarrjes në: 54. Symposium Purchasing & Logistics, që e organizon Association for Supply Chain Management, Procurement and Logistics (BME) më 13.-15.11. në Berlin. Në këtë Simpozium marrin pjesë 2000-2500 përfaqësues të bizneseve anëtare të BME, ku 60% prej tyre përfaqësohen…

OEGJK sjell ekspertin gjerman në kompaninë anëtare Albed

Kompania e prodhimit të mobiljeve Albed, po përfiton nga ekspertiza gjermane në fushën e prodhimit të mobiljeve. Eksperti gjerman, me përvojë mbi 35 vjeçare, nga Senior Expert Service (SES), do të qëndrojë për tri javë në kompani për ta këshilluar atë. Kompania Albed tashmë eksporton në tregun gjerman. A doni të përfitoni dhe ju nga ekspertiza…

Vizita nga Unioni i Bizneseve Shqiptare-Gjermane

Të shtunën, drejtoresha menaxhuese e Odës Ekonomike Gjermano-Kosovare, Nora Hasani, bashkë me Fadil Hoxhën, anëtar bordi dhe Jan-Axel Voss, zëvendës-ambasadorin gjerman, pritën në vizitë Kryesinë e Unionit të Bizneseve Shqiptare-Gjermane. Delegacioni nga Gjermania u kryesua nga Nazmi Viqa.

OEGJK ka bashkëpunim shumëvjeçar me Unionin, dhe i gëzohemi intensifikimit të bashkëpunimit gjatë muajve në vijim!

Vizita tek kompania anëtare Albimi

A e dini se biçikletat Pilot Bike janë brend kosovar, që prodhohen nga kompania jonë anëtare Albimi, në Gjilan? Ne ishim në vizitë te Ibrahim Krivaqa në Gjilan, i cili na i tregoi nga afër proceset e prodhimit, dizajnimit dhe montimit të biçikletave të llojeve dhe madhësive të ndryshme, të brendit PILOT BIKE. Që nga viti 1998 kompania Albimi…

Të arriturat e anëtarit tonë Premium Kolegjit UBT

Drejtoresha menaxhuese e Odës Ekonomike Gjermano-Kosovare, Nora Hasani, bashkë me zëvendës-ambasadorin gjerman Jan-Axel Voss, i cili njëheri është edhe anëtar nderi në bordin e Odës dhe zyrtarin për çështje ekonomike në Ambasadën Gjermane, Kushtrim Nimani, vizituan anëtarin premium, kolegjin UBT. Edomond Hajrizi, rektor dhe themelues i UBT, i informoi për të arriturat e Universitetit të…

Vizita tek kompania anëtare Fluidi

Gjatë vizitës te kompania anëtare Fluidi, përfaqësueset e OEGJK-së Greta Kazia dhe Marigona Mustafa patën mundësinë të shohin drejtpërsëdrejti prodhimin e shisheve dhe procesin e prodhimit dhe mbushjes së lëngjeve. Kompania Fluidi Corporation është themeluar në vitin 1994, dhe vlerësohet si kompania më e madhe në Kosovë dhe në Ballkan, për prodhimin e pijeve natyrale dhe të…

Nora Hasani, takoi deputetin e Bundestagut Gjerman nga radhët e CDU-së, Peter Beyer

Drejtoresha jonë menaxhuese, Nora Hasani, takoi deputetin e Bundestagut Gjerman nga radhët e CDU-së, Peter Beyer. Biseduan për marrëdhëniet bilaterale ekonomike ndërmjet Kosovës dhe Gjermanisë, për punën që e bën Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare (OEGJK) në ruajtjen dhe thellimin e partneritetit me Gjermaninë, dhe për potencialin që ka Kosova për të tërhekur akoma më shumë investitorë…

Festa Verore 2019

Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare bashkë me Sektorin Ekonomik të Ambasadës Gjermane organizoi për të tretin vit me radhë Festën Verore/Sommerfest! Festa Verore ka për qëllim rrjetëzimin e anëtarëve, partnerëve dhe mbështetësve të OEGJK-së në një ambient të këndshëm dhe relaksues. Këtë vit Festën Verore e mundësuan Devolli Corporation (Sponsor Gjeneral), dhe sponsorët e bronzët UBT, Buchhaltung…

Vizitë në kompaninë themeluese të OEGJK-së, EcoTrade

Nora Hasani, drejtoresha jonë menaxhuese bashkë me zëvendësambasadorin gjerman, z. Jan-Axel Voss, vizituan kompaninë themeluese të Odës Ekonomike Gjermano-Kosovare – EcoTrade. Ishte pikërisht z. Mehdi Zhugolli ai që ka përkrahur me vendosshmëri themelimin e një ode ekonomike gjermane në Kosovë! Gjatë vizitës e njoftuam z. Mehdi Zhugolli dhe Granit Zhugollin për rezultatet e punës së…

Vizita tek anëtari Buchhaltung Discount Service

A e dini se kompania Buchhaltung Discount Service ofron shërbime të kontabilitetit për klientë gjermanë? Buchhaltung është kompani gjermane, që ofron shërbime nga Kosova për tregun gjerman, si psh në kontabilitet, llogarimbajtje të listave të pagave, depozitave bankare dhe mirëmbajtja e transaksioneve tjera financiare. Bashkë me zëvendësambasadorin gjerman, Jan-Axel Voss, i cili njëheri është edhe anëtar nderi…

Në vizitë tek kompania e përpunimit të drurit Candeo

Në kuadër të vizitave të anëtarët e OEGJK-së me zëvendësambasadorin gjerman Jan-Axel Voss vizituam fabrikën e re të kompanise CANDEO. Pronarët Fiton Peja dhe Artan Metaj na shpalosën vizionin e tyre për zhvillimin e kompanisë së përpunimit të drurit, Candeo. Me teknologjinë e fundit të teknologjisë gjermane 🇩🇪 të linjave të përpunimit dhe prodhimit, CANDEO tani është gati të fillojë…

Në vizitë tek anëtari Premium Kerasan

Bashkë me zëvendësambasadorin gjerman, Jan-Axel Voss vizituam disa kompani anëtare të Odës Ekonomike Gjermano-Kosovare. Në Kerasan na pritën Besnik Beqiri dhe Vullnet Sefaja, me stafin e tyre të mrekullueshëm! KERASAN është themeluar në 1994, dhe është lider në fushën e pajisjeve sanitare, dyshemesë, pllakave dhe gurëve natyrorë. Kerasan është përfaqësues ekskluziv i brendeve si Hansgrohe, Duravit dhe Tece dhe…

Sesione informuese për Senior Expert Service (SES)

Ute Sonnen nga Senior Expert Service (SES) Bonn bashkë me kolegen tonë Marigona Mustafa-Kamerolli do të jenë në Ferizaj, Gjilan dhe Prishtinë për të prezantuar shërbimet e SES-it. SES është Shërbimi i ekspertëve senior, që është pjesë e Fondacionit të Biznesit Gjerman për Bashkëpunim Ndërkombëtar. Nëse jeni: 📌biznes i vogël apo i mesëm 📌institucion publik 📌bashkësi apo…

Vizita tek anëtari Premium Missini Sweets

Koleget tona Marigona Mustafa-Kamerolli dhe Greta Kazia vizituan Missini Sweets! Kompania anetarë premium e OEGJK-së, gjatë vitit 2019 ka hapur 4 pika të reja në Kosovë! 📌Suharekë 📌Prishtinë 📌Vushtrri dhe 📌Mitrovicë Tani kanë gjithsej 15 pika në mbarë Kosovën dhe kanë krijuar kredibilitet shumë të lartë tek te gjithë klientët falë punës së pandalshme për të sjellur gjithmonë risi nga…

Urbanistja gjermane këshillon kamenicasit (VIDEO)

Në Kosovë është duke  qëndruar  një eksperte e projekteve urbanistike. Gjermanja Monika Wiebusch përvojën e saj shumë vjeçare në këtë fushë po e ndan me zyrtarët komunal të Kamenicës. Në javën e parë të qëndrimit këtu, Wiebusch ka parë një vullnet të madh të pushtetit e qytetarëve për punë të mira. Kronikë e zgjeruar nga…

OEGJK tek anëtari Automatics-KS

Përfaqësueset nga OEGJK, Greta Kazia dhe Marigona Mustafa-Kamerolli, u njoftuar për së afërmi me punën e kompanisë anëtare, Automatics-KS. Automatics-KS Company është themeluar në fund të 2015 me qëllim të ofrimit të shërbimeve për industrinë kosovare. Si fillim kanë ofruar shërbime për projektime dhe mirëmbajtje në lloje të ndryshme të industrive. Në vitin 2016 Automatics-KS lidhën marrëveshje me…

OEGJK tek anëtari Premium Komot Chocolate

OEGJK nuk ndalet me vizitat tek kompanitë anëtare! OEGJK ishte në vizitë tek kompania anëtare Premium, Komot Chocolate në Prizren. Kishim kënaqësinë të shihnim nga afër cilësinë e prodhimit të çokollatave më të reja në treg. OEGJK i uron suksese Komot Chocolate dhe e përgëzon për punën e pandalshme, e cila sjell ekskluzivisht për herë të parë në Ballkan…

OEGJK viziton kompaninë anëtare Iron Consulting

IRON Consulting është firmë konsulente që ofron shërbime këshilluese për klientët në sektorin privat dhe publik. IRON Consulting u themelua në vitin 2012 nga profesionistë të ardhur nga institucione të larta publike në Kosovë dhe organizata të huaja të biznesit me një histori të jashtëzakonshme në promovimin e investimeve, këshillimit të biznesit, ndërtimin e kapaciteteve…

Cacttus Sha dhe Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare dëshmi e bashkëpunimit të frytshëm.

CACTTUS është kompania udhëheqëse në Kosovë në zgjidhje dhe shërbime në fushën e teknologjisë së informacionit dhe të telekomunikimit, me 15 vite përvojë të kompanisë dhe me më shumë se 30 vite përvojë individuale të themeluesve. Performanca dhe besueshmëria është e bazuar në ofrimin e shërbimeve dhe produkteve të cilat përfaqësojnë inovacion dhe kualitetin më të…

Prezantimi I Projektit për Partneritetet Publiko Private (develoPPP.de)

Z. Mentor Sahiti, Anëtar Bordi i OEGJK-së, mbajti sot një fjalë hyrëse me rastin e prezantimit të Projektit për Partneritetet Publiko Private (develoPPP.de), i komisionuar nga Ministria Gjermane për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ekonomik (BMZ) dhe Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, si një nga partnerët implementues. Programi në fjalë u prezantua nga z. Axel…

OEGJK në vizitë tek anëtari Premium UBT – Higher Education Institution

UBT është një ndër institucionet më të mira të arsimit të lartë në Kosovë, i zotuar për të vënë në zbatim metodat më të përparuara të mësimdhënies, mësim nxënies dhe hulumtimit në një mjedis ku i jepet një rëndësi e veçantë studentit përmes zbatimit të një qasje multi disiplinore, e cila do të kontribuojë në…

OEGJK vazhdon vizitat te kompanitë anëtare

Kësaj here vizituam Hodaj & Partners, Law Firm! Hodaj & Partners është firmë udhëheqëse ligjore në Kosovë, e cila ofron shërbime ligjore për bizneset vendore dhe ndërkombëtare, si dhe për individë, në të gjitha aspektet e legjislacionit kombëtar dhe atij ndërkombëtar. Në bashkëpunim me avokatë në Evropën Juglindore dhe Evropën Përëndimore, ofrojnë gjithashtu edhe shërbime të…

AHK Nordmazedonien dhe MAMEI mirëpret OEGJK, KIMERK dhe GIZ CETEP

Më 17 Korrik, Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare bashkë me KIMERK dhe Creating Employment through Export Promotion (GIZ CETEP), u pritën nga AHK Nordmazedonien dhe MAMEI. Tema e këtij takimi ishte “Macedonia Manufacturing Expo 2019”, që do të mbahet më 25 & 26 shtator në Shkup. Ky event, përmes takimeve B2B dhe paneleve të ndryshme do të mbledh blerës dhe furnitorë nga industria…

OEGJK vazhdon me vizitat në terren

 Kësaj rradhe vizituam Industrinë Metalike të Kosovës (IMK – Industria Metalike e Kosoves). Gjatë kësaj vizite, Marigona Mustafa-Kamerolli dhe Greta Kazia,përfaqësuese nga OEGJK, shpalosën disa nga aktivitetet e OEGJK-së që do të realizohen në muajt e ardhshëm, nga të cilat IMK-ja mund të përfitojë në aspektin e zgjerimit të kontakteve dhe në të bërit biznes. Në kuadër të…

Takim me Kryeministrin e Kosovës, z.Ramush Haradinaj

Ishte kënaqësi shumë e madhe për OEGJK të marrë pjesë sot në takim me Kryeministrin e Kosovës, z.Ramush Haradinaj dhe kabinetin e tij qeveritar, së bashku me përfaqësues nga KIMERK, Shoqata e Përpunuesve të Drurit të Kosovës, Creating Employment through Export Promotion (GIZ CETEP), si dhe përfaqësues të kompanive anëtare dhe jo-anëtare nga sektori i përpunimit të metaleve dhe…

OEGJK në një vizitë tjeter tek kompania anëtare Oxa Group

Duke qenë se portofoli i Oxa Group mbështetë një shumëllojshmëri të shërbimeve dhe teknologjive siç janë investimet turn-key, industria e ndërtimimtarisë, përpunimi i drurit, industria e prodhimit të mobilieve, fusha e arsimit, industria e telekomunikacionit, prodhimi i bizhuterive e deri tek shitjet me pakicë e shumicë, Marigona Mustafa-Kamerolli dhe Greta Kazia, përfaqësuese nga OEGJK, u njoftuan për së…

OEGJK në vizitë tek kompania anëtare M-Technologie!

Gjatë vizitës në fabrikën e re prodhuese të M-Technologie, Marigona Mustafa-Kamerolli dhe Greta Kazia, përfaqësuese nga OEGJK, u njoftuan për së afërmi me të arriturat dhe kapacitetet prodhuese të reja të M-Technologie. Ky investim i ri paraqet edhe potencialin e madh të kompanisë për rritje të kapaciteteve prodhuese. Mes tjerash, OEGJK prezantoi disa nga aktivitetet e saj për…

Macedonia Manufacturing Expo 2019

Macedonia Manufacturing Expo 2019 organizohet për të tretën herë për furnizuesit nga industria e lehtë prodhuese dhe do të mbahet me datat 25 & 26 Shtator në Shkup. Kjo Konferencë do të ketë panele diskutimi, ekspozim të kompanive me shtande si dhe takime B2B, ku do të marrin pjesë: • Mbi 35 kompani blerëse nga…

A janë të gatshme Kompanitë Kosovare për t’u bërë furnitore për Industrinë Gjermane?

Me qëllim identifikimin e mundësive dhe sfidave të kompanive kosovare që të jenë furnitore për tregun gjerman, u mbajt salloni i radhës me temë: “A janë të gatshme Kompanitë Kosovare për t’u bërë furnitore për Industrinë Gjermane?”. Pjesë e panelit në këtë sallon ishin: Nora Hasani, Drejtoreshë menaxhuese, Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare; Amir Musliu, Menaxher i përgjithshëm, Elsam…

OEGJK përmbyll me sukses trajnimet në komuna

Duke u bazuar në kërkesën nga komuniteti i biznesit në Podujevë, Prizren dhe Gjakovë, OEGJK organizoi trajnime përgatitore për eksport në këto komuna. Në prill ishim në Podujevë, në Maj në Prizren, ndërsa në Qershor në Gjakovë! Këto trajnime u ndanë në gjithsej 12 punëtori (nga katër në secilën Komunë) dhe kishin për qëllim përgatitjen…

Tri kompani kosovare marrin pjesë në Konferencën e Dortmundit

Sot, në Dortmund fillon Konferenca e 5. Purchasing Initiative Western Balkans /BME Einkaufsinitiative Westbalkan, që organizohet nga Asociacioni Federal për Menaxhimin e Zinxhirit të furnizimit, Blerje dhe Logjistikë (BME), Shoqata Ombrellë e Odave të Tregtisë dhe Industrisë Gjermane, në bashkëpunim me Ministrinë Federale për Ekonomi dhe Energji dhe Odat Ekonomike të Jashtme Gjermane të Ballkanit…

Lansohet rrjeti i bizneseve për Energji të Pastër

Rrjeti i bizneseve për Energji të Pastër është duke u lansuar tani nga Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare në bashkëpunim me Qeverinë Gjermane GIZ Kosovo përmes Projektit për Efiçiencë të Energjisë (KEEP). Hapja e këtij eventi u bë nga Ambasadori Gjerman në Kosovë, z. Christian Heldt, Ministri i Zhvillimit Ekonomik, z. Valdrin Lluka dhe Drejtoresha Menaxhuese e OEGJK-së, znj.…

Save the Date OEGJK edhe këtë vit në Berlin

📣A dëshironi të merrni pjesë në Kongresin më të madh të blerësve në Evropë? 💡Simpoziumi tre-ditor i BME-së për blerje dhe logjistikë që do të mbahet nga 📅13-15.11.2019 📍në Berlin është njëri nga kongreset më të mëdhenj të blerësve dhe profesionistëve të menaxhimit të zinxhirit të furnizimit në Evropë 📌Mbi 2000 pjesëmarrës 📌70% të pjesëmarrësve…

Arben Coli në Odë

Siç jeni informuar edhe më parë, në zyrën tonë prej datës 10.04.2019 kemi z. Arben Coli për përkrahje 3-javore në punët e menaxhmentit. Z. Coli jeton në Mynih të Gjermanisë dhe është partner ekzekutiv i ndërmarrjes Deutsche Seniorenbetreuung, e cila ka si subjekt ndërmjetësimin e personelit shëndetësor (më saktë për përkujdesje 24 orë në ambientet…

KDWV welcomes 10 new members

The German-Kosovar Business Association would like to welcome 10 new members!   Sowi Kosovo   KD-Business Development GmbH   Oxa Group   Doni Fruits   Dijari SHPK   Getting Competent   Copier & Computer Center Kosova   Pozhegu Brothers   Frotcom Kosova / Biotec   DEKRA   We wish you a successful business and growth…

Takimi i mëngjesit 19.04.2019

Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare çdo muaj organizon takime të mëngjesit për anëtarët e saj. Sot anëtarët e OEGJK-së patën një diskutim të hapur dhe të frytshëm me ministrin e Zhvillimit Ekonomik të Republikës së Kosovës, z. Valdrin Lluka. Zëvendës ambasadori gjerman në Prishtinë, Jan-Axel Voss, i cili gjithashtu është anëtar nderi në bordin e OEGJK-së ishte…

Business Talks me Endrit Shalën

Drejtoresha jonë menaxhuese, Nora Hasani, në emër të OEGJK sot ishte nikoqire e Ministrit të Tregtisë dhe Industrisë Endrit Shala, në kuadër të takimit të dytë, në kuadër të serisë së takimeve Business Talks. ______ Business Talks është një seri e takimeve ndërmjet përfaqësuesve më të lartë qeveritar dhe komunitetit të biznesit. Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare…

EXPOKOS 2019, bisedë informative “Të bërit biznes me gjermanë në kohën e sotme”

Drejtoresha e OEGJK-së, Nora Hasani, para pjesëmarrësve të panairit Expokos në Prishtinë prezantoi shërbimet që i ofron Oda për kompanitë gjermane dhe kosovare.

Bashkë me Peter Barkhurst nga AIMS International Germany dhe Monika Farka AIMS International Albania & Kosovo dhe Remzi Ahmetin nga KIESA zhvilluan një bisedë informative rreth të bërit biznes me partnerë gjermanë.

Filluan Trajnimet Përgatitore për Eksport

Trajnimi i parë vjen me temën “Qasja në Financa’’ ku ligjërues i temës është Osman Rraci nga Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH). Pjesëmarrësit kanë mundësi që të parashtrojnë pyetje, të japin komente dhe të marrin informata relevante për sektorët të cilët i përfaqësojnë. Këto trajnime ndahen në gjithsej 12 punëtori me qëllim për…

Salloni i së martës në bashkëpunim me d4d

SIGURIMI I ENERGJISË ELEKTRIKE PËRMES ASAJ TË RIPËRTËRITSHMES: SI QËNDRON KOSOVA? Në sallonin e parë të së martës për muajin Mars, organizuar nga D4D me përkrahje të OEGJK-së, u diskutua rreth temës “Sigurimi i energjisë elektrike përmes asaj të ripërtëritshmes: Si qëndron Kosova?”. Hapja informuese u bë nga Gazmend Haxholli, CEO, Jaha Solar; Visar Azemi,…

Takimi mes ATK-së dhe Odës Ekonomike Gjermano-Kosovare

Me datë 28.02.2019, drejtoresha menaxhuese e OEGJK-së, Nora Hasani u takua me drejtorin e ri të përgjithshëm të Administratës Tatimore të Kosovës, Ilir Murtezaj. Qëllimi i këtij takimi ishte thellimi i bashkëpunimit mes dy palëve. Znj. Hasani e njoftoi z. Murtezaj për aktivitetet e Odës Ekonomike Gjermano-Kosovare dhe adresoi disa nga çështjet relevante të kompanive…

Në vizitë te kompanitë anëtare në Pejë

Në vizitë te kompanitë anëtare në Pejë Zëvendësambasadori gjerman Jan-Axel Voss dhe Kushtrim Nimanin nga Ambasada Gjermane bashkë me drejtoreshën menaxhuese të OEGJK-së, Nora Hasani vizituan kompanitë anëtare Bizmarket dhe Gacaferi në Pejë për t’u informuar nga afër rreth veprimtarisë së kompanive. Gjithashtu, vizituan edhe kompaninë Inova Pipeline në Gjakovë. Bizmarket i takon industrisë së…

Takimi i mëngjesit me Ministrin e Drejtësisë Abelard Tahiri

Si çdo të enjte të parë të muajit, Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare fton anëtarët në takim të përbashkët të mëngjesit. Sot (7.2.), OEGJK pati nderin të ketë të ftuar Ministrin e Drejtësisë së Republikës së Kosovës, Abelard Tahiri, për të diskutuar rreth reformave në drejtësi. Anëtarët zhvilluan një diskutim shumë të hapur dhe frytdhënës, si dhe…

Kuvendi i 9. i anëtareve të OEGJK-së

Mbahet Kuvendi i 9. i anëtareve të OEGJK-së Më 6.2. u mbajt Kuvendi i rregullt vjetor i anëtareve të Odës Ekonomike Gjermano-Kosovare. Presidenti i Bordit të OEGJK-së, Ilir Aliu, theksoi që 2018 ka qenë viti më i suksesshëm për OEGJK, që nga themelimi në 2012. OEGJK ka arritur ta dyfishojë stafin dhe të trefishoi aktivitetet,…

Business Talks

Dialogu konstruktiv ndërmjet qeverisë dhe komunitetit të biznesit do të jetë në fokus gjatë vitit 2019.  Prandaj, Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare (OEGJK) dhe Fondacioni Konrad Adenauer (KAS), iniciuan serinë e takimeve “Business Talks”. Këto takime, ku do të diskutohet rreth temave relevante ekonomike, do të mbahen çdo tre muaj. Në bisedën e parë, në kuadër të…

FESTA E FUNDVITIT 2018

OEGJK bashkë me Ambasadën Gjermane në Prishtinë, organizoi Festën e Fundvitit, për ta shprehur falenderimin e saj, ndaj anëtarëve, partnerëve dhe mbështetësve të OEGJK-së gjatë tërë vitit. Viti 2018 ishte viti më i suksesshëm i OEGJK-së, që nga themelimi i Odës në vitin 2012. OEGJK e ka zgjeruar dhe diversifikuar portfolion e shërbimeve, duke i…

Takimi i ProCredit Bankës me Biznese

Anëtari Premium i OEGJK-së, ProCredit Bank, organizoi takimin vjetor me biznese në të cilin morën pjesë mbi 300 klientë të bankës. Drejtori gjeneral i ProCredit Bank, Ilir Aliu, njëkohësisht edhe Kryetar i Bordit të OEGJK-së, foli mbi sukseset dhe të arriturat e bankës gjatë vitit 2018. Përveç z. Aliu, fjalim rasti mbajti edhe ambasadori gjerman…

Takimi i mëngjesit/ Delegacioni nga Kosova pjesëmarrës në BME

OEGJK në kuadër të takimeve të mëngjesit kësaj radhe mblodhi përfaqësues të delegacionit nga Kosova të cilët ishin pjesëmarrës për herë të parë në Kongresin e Prokurimit dhe Logjistikës në Berlin. Ky takim kishte për qëllim të mblidhte përshtypjet dhe rekomandimet nga delegacioni kosovar i përbërë nga firma anëtare të OEGJK-së, firma anëtare të Shoqatës…

Export Promotion Courses Fillon Moduli 2

OEGJK me përkrahje të Bashkëpunimit Ndërkombëtar Gjerman përmes projektit Creating Employment through Export Promotion (GIZ CETEP) organizon kurse për promovim të eksportit, të cilat u ofrohen në radhë të parë firmave anëtare, por janë të hapura edhe për firma jo anëtare të OEGJK-së. Sot filloj moduli i dytë me trajnimin e 7-të me ligjëruesen e…

Delegacioni nga Kosova merr pjesë në Kongresin e Prokurimit dhe Logjistikës në Berlin

Në kuadër të bashkëpunimit strategjik të Odës Ekonomike Gjermano-Kosovare (OEGJK) me Asociacionin për Menaxhim të Zinxhirit të Furnizimit, Prokurimit dhe Logjistikës Bundesverband Materialwirtschaft, Einkauf und Logistik e.V. – BME(BME) në Gjermani, dhe me përkrahje të Bashkëpunimit Ndërkombëtar Gjerman (GIZ) përmes projektit Krijimi i Punësimit përmes Promovimit të Eksportit Creating Employment through Export Promotion, Kosovës i mundësohet…

Dr. Andreas Kotzorek mbështet ekipin e OEGJK-së

Dr. Andreas Kotzorek, ekspert i lartë i shërbimeve të ekspertëve seniorë (SES Bonn), ka punuar për Odën Ekonomike Gjermano-Kosovare për dy javë gjatë muajit tetor. Dr. Kotzorek sjell më shumë se 33 vjet përvojë pune në menaxhimin e Dhomave të Tregtisë dhe Industrisë në Gjermani dhe ka mbështetur zhvillimin e marrëdhënieve ekonomike midis Gjermanisë dhe…

Bizneset nga Diaspora vizitojn kampin fushor të KFOR-it

Në kuadër të Javës me Bizneset e Diasporës, biznese nga diaspora dhe Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare vizituan kampin fushor të KFOR-it gjerman në Prizren. Bizneset e diasporës u informuan lidhur me shfrytëzimin e ardhshëm të kampit dhe potencialin e madh që ofron kjo hapsirë prej 39 hektarësh për zhvillimin ekonomik të vendit. Java me Bizneset e…

110 ndërmarrës, 70 prej tyre nga Gjermania morën pjesë në “Javën e Biznesit të Diasporës”

Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare në bashkëpunim me Ministrinë e Diasporës dhe Investimeve Strategjike dhe Unionit të bizneseve Gjermano-Kosovare nga Gjermania ka organizuar “Javën me Bizneset e Diasporës” nga data 17-19 Tetor 2018. Organizimi tërhoqi vëmendje të madhe politike dhe të mediave, pasi që 110 sipërmarrës të Diasporës kosovare ishin pjesëmarrës në këtë forum, duke përfshirë 70…

OEGJK TAKON KOMUNITETIN E BIZNESEVE NË PRIZREN, GJAKOVË DHE PODUJEVË

Oda Ekonomoike  Gjermano-Kosovare organizoi tre takime informuese në Prizren, Gjakovë dhe Podujevë në bashkëpunim me “Programin e Zhvillimit të Migracionit” të CIM / GIZ, më 02.10 dhe 05.10. Sipërmarrësit e shumtë që morën pjesë në ngjarje u informuan për ofertën e KDWV dhe për “Programin Zhvillimor të Migracionit” të GIZ, i cili u mundëson punëdhënësve…

OEGJK VIZITON KOMUNËN E PRIZRENIT

Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare së bashku me disa përfaqësues të firmave anëtare vizituan kryetarin e komunës së Prizrenit z.Mytaher Haskuka, për të diskutuar rreth mundësive për investimeve në qytetin e Prizrenit. Theksim të veçantë në diskutim kishin mundësitë e investimeve në Parkun e Bizneseve dhe Parkun për Inovacion dhe Trajnime si dhe investimet në sektorin e…

Vizitë me kompanitë anëtare në kampin e KFOR-it

Anëtarët e Odës Ekonomike Gjermano-Kosovare, bashkë me Drejtoreshën Menaxhuese të OEGJK-së Nora Hasani, përfaqësues të Ambasadës Gjermane Prishtinë dhe të GIZ vizituan kampin fushor të KFOR-it gjerman në Prizren. Delegacioni i OEGJK u prit nga Komandanti i Kontigjentit Gjerman të KFOR-it, Zotëri Nënkolonel Dr. Eric Offermann dhe u informua lidhur me shfrytëzimin e ardhshëm të…

SHËNOHET DITA EVROPIANE PA VIKTIMA NË RRUGË

Me qëllim të promovimit të mëtutjeshëm të rritjes të sigurisë në rrugë, Kolegji “Tempulli” dhe Asociacioni Kosovar i Motorizimit

“AMRKS”me mbështetje nga Oda Ekonomik Gjermano Kosovare “OEGJK” përmes një tryeze diskutimi për herë të dytë në Kosovë

shënuan Ditën Evropiane pa viktima në rrugë.
Në hapje të tryezës mori pjesë edhe Ministri i Infrastrukturës z.Pal Lekaj, i cili theksoj :

“Nga marrja e mandatit prioritet ka qenë krijimi i sigurisë në trafik.

Kjo siguri arrihet me ndërtimin e rrugëve me standarde të larta, por ne nuk do të mjaftohemi me kaq.

Tashmë është krijuar edhe Task-Forca për siguri në trafik me ekspertë të Ministrisë dhe ekspertë të jashtëm të fushave përkatëse.

Pas përfundimit të punës së këtij komisioni

do të dalim me rekomandime për të ofruar zgjidhje konkrete lidhur me zvogëlimin e numrit të aksidenteve në rrugë.

Kurse, sipas raporteve

të ministrisë sonë, mund të them se ka shenja pozitive për rënie të aksidenteve nga krahasuar me vitin e kaluar”.
Tryeza bashkojë për diskutim përfaqësues nga institucionet dhe akterët vendor që merren me çështjet e sigurisë rrugore dhe transportit në vend,

ku ndër të tjera u diskutuan edhe çështjet si:
• Roli i institucioneve qeveritare dhe masat konkrete në funksion të uljes të numrit të aksidenteve në rrugët e Kosovës;
• Aktivitetet e institucioneve dhe planet e veprimit të zhvilluara gjatë këtij viti si dhe ndikimi i institucioneve tjera në përgatitjen dhe edukimin

e gjeneratave të reja të gatshme për të kontribuar në menaxhimin e trafikut;
• Siguria në rrugë-koordinimi i aktiviteteve vetëdijësuese dhe sfidat në trafikun rrugor që lidhen me

gjendjen teknike të automjeteve në rrugët e Kosovës.
Me njohuritë dhe eksperiencën e tyre në këtë tryezë kontribuan përfaqëues nga Policia e Kosovës,

Këshilli për Siguri në Komunikacionin Rrugor,

OSBE, Kolegji “Tempulli”, Byroja Kosovare e Sigurimeve, AMRKS dhe Auto Kaçandolli.
(TEKSTI:Kolegji Tempulli)

 

OEGJK takon kompanitë eksportuese me Drejtorin e Doganës: Eksporti në rritje

Në kuadër të mëngjeseve mujore me anëtarë, Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare (OEGJK) organizoi takim ndërmjet anëtarëve dhe përfaqësueseve të Doganës së Kosovës. Drejtori i Doganës, Bahri Berisha bashkë me ekipin e tij  të përbërë nga Agron Sadiku dhe Bajram Rexha bashkëbiseduan me kompanitë eksportuese të OEGJK-së.   Gjatë takimit u bisedua për procedurat e eksportit, si…

Festa Verore 2018

Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare organizoi Festën Verore për të dytin vit me radhë! Festa Verore ka për qëllim rrjetëzimin e anëtarëve, partnerëve dhe mbështetësve të OEGJK-së në një ambient të këndshëm dhe relaksues. Mbi 100 të ftuar shijuan ushqimin tradicional gjerman, të shoqëruar me verë vendore dhe birrë gjermane nën tingujt e muzikës. Këtë vit Festën…

Export Promotion Courses vazhdon trajnimi i gjashtë me temën ”Qasja në Financa”

OEGJK me përkrahje të Bashkëpunimit Ndërkombëtar Gjerman përmes projektit Creating Employment through Export Promotion (GIZ CETEP) organizon kurse për promovim të eksportit, të cilat u ofrohen në radhë të parë firmave anëtare, por janë të hapura edhe për firma jo anëtare të OEGJK-së. Vazhdon trajnimi i 6-të me ligjëruesen e radhës Argjira Kadrijaj-Dushi nga Departamenti…

OEGJK ofron kurse pa pagesë për bizneset që dëshirojnë të eksportojnë në Gjermani

Oda Ekonomike Gjermano Kosovare është e përkushtuar që t’i forcojë edhe më tutje lidhjet ekonomike ndërmjet Kosovës dhe Gjermanisë dhe të ndikojë në përmirësimin e marrëdhënieve tregtare ndërmjet dy shteteve. OEGJK mbështetë bizneset kosovare përmes programeve të trajnimit dhe kurseve të zhvilluara enkas për t’i përkrahur në rritjen e eksportit në Gjermani. Me anë të…

28% RRITJE TË EKSPORTIT NGA KOSOVA PËR NË GJERMANI

Sipas Entit Federal Gjerman të Statistikave, Kosova në periudhën Janar-Qershor 2018 ka eksportuar mallra në Gjermani në vlerë prej 11 276 000 Euro në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit paraprak, ku ka eksportuar 8 807 000 Euro. Drejtoresha e OEGJK-së Nora Hasani tregon që Oda në vazhdimësi ka ndihmuar firmat anëtare që ta…

Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare në përkrahje të rritjes së eksportit.

Heiner Benzing, ekspert senior i Senior Expert Service Bonn gjatë muajve gusht dhe shtator do të jetë i angazhuar në Odën Ekonomike Gjermano-Kosovare për një periudhë tri-javore.Benzing ka 38 vjet përvojë pune në udhëheqje të ndërmarrjeve dhe zhvillimin e eksportit në Gjermani. Gjatë qëndrimit të tij në Kosovë do ta përkrahë menaxhmentin e OEGJK-së në…

Takimi i mëngjesit/ Projektligji për TVSH

Sot, me datë 2 Gusht 2018 u mbajt takimi i radhës i mëngjesit në të cilin ishin të pranishëm përfaqësues të anëtarëve të Odës Ekonomike Gjermano-Kosovare me përfaqësues të Ministrisë së Financave dhe ATK-së për të diskutuar rreth projektligjit më të ri të TVSH-së. Në këtë takim u diskutua për ndyshimet e bëra në projektligj…

Takimi i mëngjesit rreth draft ligjeve TAP dhe TAK

Me datën 5 Korrik 2018 u mbajt takimi i radhës i mëngjesit në të cilin u mblodh grupi punues i anëtarëve të odës për të diskutuar rreth projektligjeve për tatimin në të ardhurat personale dhe tatimin në të ardhurat e korporatave. Të pranishëm nga ATK ishin Nahit Sharku, Zëvendës Drejtor i Përgjithshëm- Programe dhe Procedura…

Trajnimi i dytë për promovimin e eksportit ”Menaxhimi i Zinxhirit të Furnizimit”

OEGJK me anë të mbështetjes së Creating Employment through Export Promotion u mundëson bizneseve dhe ndërmarrjeve kosovare trajnime për promovimin e eksportit.

Ligjëruesi i radhës është Albert Çuni, i cili shpalos temën ”Menaxhimi i Zinxhirit të Furnizimit” ku do të diskutohet për rrjetin e furnizimit, furnizimi si funksion strategjik dhe mirëmbajtja e lidhjeve me furnizues dhe klientë

Sallonet e së Martes me D4D

OEGJK ka nënshkruar marrëveshje me Democracy for Development (D4D) për organizimin e tri salloneve të së martës. Temat që do të trajtohen në këto tri sallone janë: Mbrojtja e pronësisë intelektuale, shfrytëzimi i potencialit ekonomik të diasporës shqiptare në Gjermani si dhe edukimi profesional. Salloni i parë ku diskutohet për pronësinë intelektuale do të mbahet…

Filloj trajnimi i parë Export Promotion Courses

Trajnimet për promovimin e eksportit filluan sot. OEGJK me anë të mbështetjes së Creating Employment through Export Promotion u mundëson bizneseve dhe ndërmarrjeve kosovare trajnime për promovimin e eksportit. Ligjëruesi i parë ishte Naim Huruglica, i cili shpalosi temën e Procedurave të Eksportit në Gjermani ku u diskutua për politikat tregtare në eksport dhe procedurat e eksportit…

Grup Punues rreth Strategjisë për Zhvillimin e Sektorit Privat 2018-2022

Grup Punues për diskutimin e Strategjisë për Zhvillimin e Sektorit Privat 2018-2022. Sot me 18.06., u mblodh grupi punues i anëtarëve të Odës për të diskutuar rreth Strategjisë për Zhvillimin e Sektorit Privat 2018-2022. Gjatë këtij takimi u mblodhën komente të cilat do t’i dërgohen Ministrisë së Tregtisë dhe Industrisë në mënyrë që t’i bashkëngjiten…

Jemi në kërkim të ekspertëve / trajnerëve për Modulin e parë ”ExportPromotionCourses”

Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare kërkon të identifikojë trajnerë të kualifikuar / ekspertët lokal për të kryer punëtori për kursin #ExportPromotion me 30 pjesëmarrës / në seminar, për 6 ditë pune (qershor-gusht) për tema të ndryshme. Çdo trajner duhet të përgatisë dhe të kryejë një seminar njëditor për një temë të caktuar Secili trajner kërkohet të përgatisë…

Ilir Aliu president i OEGJK-së

Ilir Aliu president i OEGJK-së Oda Ekonomike Gjermano Kosovare, ka mbajtur Kuvendin Zgjedhor, në të cilin janë zgjedhur anëtarët e rinj të Bordit të Drejtorëve të Odës. President me mandat dyvjeçar, sikur e parasheh edhe statuti, nëpërmes votimit të fshehur, është zgjedhur Ilir Aliu, CEO i ProCredit Bank. Përveç presidentit, Kuvendi ka zgjedhur edhe anëtarët…

Punëtoria për hartimin dhe negociimin e kontratave me partnerë gjermanë

U përmbyll me sukses punëtoria për hartimin dhe negociimin e kontratave me partnerë gjermanë, e realizuar nga Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare dhe ProCredit Bank bashkë me firmën e njohur ligjore Wagner Arbitration/ Berlin (për më shumë rreth kompanisë kliko këtu https://wagner-arbitration.com/en/) dhe JUDEX LAW FIRM L.L.C. Punëtoria ishte interaktive ku pjesëmarrës ishin anëtarët e OEGJK-së dhe…

Mbahet takimi i parë ”Biznes ka për mëngjes” me temën Siguria Kibernetike

Mbahet takimi i parë ”Biznes ka për mëngjes” me temën Siguria Kibernetike Takimet mujore të mëngjesit “Biznes ka për mëngjes!” OEGJK çdo të enjte të parë të secilit muaj i bashkon në një tryezë mëngjesi firmat anëtare me ekspertë të fushave për të diskutuar rreth çështjeve aktuale ekonomike. Në takimin e parë të këtij lloji…

OEGJK në mbështetje të Down Syndrome Kosova

         OEGJK në mbështetje të Down Syndrome Kosova Organizata “Down Syndrome Kosova” është në kërkim të punëdhënësve potencial për personat me Down Syndrome që janë trajnuar në qendrat për aftësim profesional, në profesione të ndryshme si administratë, pastiçerie gastronomi. OEGJK do ta mbështes DSK të identifikojë kompani të ndryshme që janë të…