Lajme nga OEGJK

Seminari 3 ditor me bursistët e Konrad-Adenauer-Stiftung Kosovo

Drejtoresha Menaxhuese e OEGJK-së Nora Hasani, ishte e ftuar në seminarin tre ditor me bursistët e KAS Kosovo. Gjatë seminarit u diskutuan tema interesante rreth Bashkimit Evropian, ku pjesë e diskutimeve së bashku me znj.Hasani  ishin edhe zv. Presidenti i Parlamentit Evropian Rainer Wieland, dhe profesoresha e Universitetit të Prishtinë Jehona Lushaku Sadriu.

Melita&Partners fitojnë ‘Çmimi i Barazisë’

Melita&Partners fitojnë ‘Çmimi i Barazisë’

Anëtari i OEGJK-së Melita&Partners fituan ‘Çmimi i Barazisë’ në kuadër të projektit ‘Rritja e Qasjes së Grave në Punësim’ I financuar nga Ambasada e Mbretërisë Norvegjeze në Prishtinë.

Të enjteve në 13:00! Platforma DOKU

Të enjteve në 13:00! Si çdo të enjte, OEGJK bën prezatim të platformave që kanë për qëllim lehtësimin e të bërit biznes/. Me date 15.07 u mbajt prezantimi i platformës DOKU. Kjo platformë ndihmon bizneset të jenë sa më afër klientit. Shërbimet që platforma Doku i ofron janë: Promovimi në platformë Promovimi në rrjete sociale…

Emisioni ‘ Procesi i Berlinit – sa po bashkëpunon rajoni?’

Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare bashkë me Fondacionin Konrad-Adenauer-Stiftung dhe emisionin “Rubikon” të Klan Kosova  filluan bashkëpunimin me qëllim që përmes disa emisionevetë trajtohentemat që janë me rëndësi, në kontekstin e marrëdhënieve ekonomike gjermano-kosovare.

Emisioni i parë u mbajt më 29.06 me temën Procesi i Berlinit – sa po bashkëpunon rajoni?

Këtu mund të shikoni emisionin e plotë.

Samiti i Ballkanit Perëndimor

Procesi i Berlinit filloi në 2014 me iniciativën e Qeverisë Federale. Që nga viti 2014, Procesi i Berlinit ka synuar të përmirësojë dhe intensifikojë integrimin rajonal. Është krijuar për të ndihmuar në përshpejtimin e përafrimit të të gjithë rajonit me BE. Këtë vit është ftuar Drejtoresha Menaxhuese e OEGJK-së Nora Hasani,  nga Aspen Institute Gjermani, Shoqata…

Takimi i grupit punues për transportin ndërkombëtar rrugor

Me datë 08.07. u mbajt takimi i parë i grupit punues për transportin ndërkombëtar rrugor ku pjesëmarrës ishin anëtarë të Odës Ekonomike Gjermano-Kosovare.

Gjatë takimit u diskutua për gjendjen aktuale të transportit rrugor të mallrave; sfidat që përcjellin këtë sektor dhe mundësitë për avancimin e këtij sektori.

Takim me Deputetin e Parlamentit të Hamburgut

Drejtoresha Menaxhuese e OEGJK është takuar me deputetin e parlamentit të Hamburgut nga partia SPD në Komisionin Rinia dhe Europa, zëdhënës për Europën Juglindore, Sami Musa.

Gjatë takimit u diskutua rreth ekonomisë në Kosovë dhe atë që Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare ofron për bizneset në Kosovë dhe Gjermani.

Takim me përfaqësues të Parlamentit të Hamburgut 

Drejtoresha Menaxhuese e OEGJK-së Nora Hasani, mbajti një takim informues me përfaqësuesin e partisë gjermane CDU, ne Parlamentin e Hamburgut z. David Erklap.

Gjatë takimit u diskutua për Odën Ekonomike Gjermano-Kosovare dhe misionin e saj, dhe bashkëpunimin ekonomik gjermano-kosovar.

Arbeitsgruppe Steuern  

Am Donnerstag, 14. Juni, wurde die zweite Sitzung der Arbeitsgruppe für Steuern organisiert, Vertreter folgender Firmen waren anwesend: Iron Consulting, Deloitte, Baker Tilly, ND Pay, SCAAK und Alb Architect. Ziel der Sitzung war es, die Vorschläge der Mitgliedsunternehmen zur Verbesserung der Steuerpolitik zu diskutieren. Insbesondere soll die Kontrolle der Inspekteure erhöht werden, als auch die…

Konventa e Biznesit të Diasporës në Kosovë

Përfaqësuesja nga OEGJK Sytrime Dervisholli, mori pjesë në Konventë me shtand numër 87. Gjatë Konventës, znj. Dervisholli shpalosi punën e OEGJK-së dhe punimet e bëra si dhe mundësitë që Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare ofron për bizneset e diasporës në Kosovë.

Prezantimi i të gjeturave të anketës së Odave Ekonomike Gjermane.

Prezantimi i të gjeturave të anketës së Odave Ekonomike Gjermane. Rezultatet e anketës, që zhvillohet në 16 shtete të Evropës së Mesme dhe Lindore në duke përfshirë edhe Kosovën, u prezantua para zëvëndësambasadorit gjerman Jan-Axel Voss dhe Ministres së  Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë Rozeta Hajdari. Sipas anketës 42% e kompanive presin përmirësim të situatës në…

Kuvendi i 10. i Anëtarëve të OEGJK-së

Kuvendi i 10. i Odës Ekonomike Gjermano-Kosovare     OEGJK mbajti kuvendin e 10. Zgjedhor të anëtarëve të bordit me datë 07,07,2021.     Kryetar i Bordit me mandat dy vjeçar, sikur e parasheh edhe statuti, nëpërmes votimit të fshehur, është zgjedhur Besnik Beqiri pronar i Kerasan.   Anëtarë tjerë të bordit të OEGJK-së, përmes…

Komunikatë ‘Anketa e Odave Ekonomike Gjermane’

Me datë 1 korrik 2021 do të prezantohen rezultatet e anketimit vjetor të Odës Ekonomike Gjermano-Kosovare (OEGJK) për klimën e biznesit dhe investimeve në Kosovë Gjatë prezantimit të rezultateve do të shpalosen më shumë detaje rreth këtyre pikave dhe më gjerë: Situata ekonomike dhe pritjet e bizneseve Punësimi dhe investimet Kriza e shkaktuar nga pandemia Covid-19…

Të enjteve në 13! Platforma ‘Inteligjenca Tregtare e Kosovës (ITK)’

OEGJK në bashkëpunim me KosovoData prezantuan platformën e Inteligjencës Tregtare të Kosovës (ITK). ITK është një platformë pioniere në vizualizimin e të dhënave të tregtisë ndërkombëtare, e cila zbulon më shumë se 5 vite të rrjedhës tregtare të Kosovës me më shumë se 220 shtete dhe 4,000+ produkte, të përbëra nga 1.4 milion pika të…

Të Enjteve në 13! Platforma ‘mDigitalAccounting

Çdo të enjte, në orën 13 prezantojmë platforma që ua lehtësojnë mënyrën e të bërit biznes kompanive anëtare. Më 10.06 Melita&Partners mbajtën takim informues për Kontabilitet Digjital dhe të prezantuan platformën ‘mDigitalAccounting’. mDigitalAccounting – është platformë moderne e kontabilitetit virtual e bazuar në teknologjitë më të avancuara të kontabilitetit dhe bashkëpunimit në cloud që lidhin pronarët…

Të enjteve në 13! ‘Automatizo proceset dhe transformo kompaninë për t’u digjitalizuar’

OEGJK në bashkëpunim me Cacttus, prezantuan platforma CRM dhe diskutuan për temën ‘Automatizo proceset dhe transformo kompaninë për t’u digjitalizuar’. Gjatë takimit u diskutua rreth: Si të menaxhojmë proceset e brendshme të kompanisë? Si të kërkojmë për një ditë pushimi? Si t’i organizoj të dhënat dhe dosjet e punëtorëve? Si të zvogëloj kohën që kompanisë…

Të enjteve në 13! Platforma ‘Organisation Health Check’

Për një biznes të qëndrueshem, është me rëndësi shëndeti i organizatës. Mënyra e të bërit biznes, po ndryshon me zhvillimet në globalizim, teknologji, rregullore dhe demografi. Këta faktorë do të ndikojnë në formën sesi do të punojmë në të ardhmen. Sot, në punë për herë të parë janë katër gjenerata, dhe mënyra e tyre e…

Të enjteve në 13!  Platforma ‘DyGur’

Të enjteve në 13!  OEGJK bashkë me Platformën ‘DyGur’ mbajtën event informues me temën ‘Si të informoheni për tender dhe grante? Prezentim i platformës”. ‘DyGur’ është një platformë softuerike e cila ofron shërbime për bizneset, kryesisht me synim të një informimi të saktë mbi tregun në Kosovë. Ky event ka për qëllim prezantimin e shërbimeve si: Njoftime për Tender DyGur cdo ditë monitoron…

OEGJK – KDWV On Tour! – Podujevë

OEGJK mbajti takim informues në Podujevë Në saje të takimeve informuese që OEGJK ka organizaur nëpër komuna, e radhës ishte në Podujevë më 09.05. Këto takime kishin për qëllim informimin rreth mundësive që OEGJK është duke iu ofruar bizneseve kosovare.    Në takim ishin përfaqësues të bizneseve kosovare të fushave të ndryshme. Takimi u mbajt nga…

OEGJK – KDWV On Tour! – Ferizaj

OEGJK mbajti takim informues në Ferizaj Në saje të takimeve informuese që OEGJK ka organizaur nëpër komuna, e radhës ishte në Ferizaj më 08.06. Këto takime kishin për qëllim informimin rreth mundësive që OEGJK është duke iu ofruar bizneseve kosovare.    Në takim ishin përfaqësues të bizneseve kosovare të fushave të ndryshme. Takimi u mbajt nga…

OEGJK – KDWV On Tour! – Pejë

OEGJK mbajti takim informues në Pejë   Në saje të takimeve informuese që OEGJK ka organizuar nëpër komuna, e radhës ishte në Pejë më 07.06. Këto takime kishin për qëllim informimin rreth mundësive që OEGJK është duke iu ofruar bizneseve kosovare.    Në takim ishin përfaqësues të bizneseve kosovare të fushave të ndryshme. Takimi u mbajt…

OEGJK – KDWV On Tour! – Vushtrri

OEGJK mbajti takim informues në Vushtrri Në saje të takimeve informuese që OEGJK ka organizaur nëpër komuna, e radhës ishte në Vushtrri më 04.06. Këto takime kishin për qëllim informimin rreth mundësive që OEGJK është duke iu ofruar bizneseve kosovare.    Në takim ishin përfaqësues të bizneseve kosovare të fushave të ndryshme. Takimi u mbajt nga…

OEGJK – KDWV On Tour! – Prizren

OEGJK mbajti takim informues në Prizren Në saje të takimeve informuese që OEGJK ka organizaur nëpër komuna, e radhës ishte në Prizren më 02.06 e cila ishte në bashkëpunim me ESNAF Prizren dhe u mbajt në hapësirat e ITP. Këto takime kishin për qëllim informimin rreth mundësive që OEGJK është duke iu ofruar bizneseve kosovare.   …

OEGJK-KDWV On Tour!  – Prishtinë

OEGJK mbajti takim informues në Prishtinë Në saje të takimeve informuese që OEGJK ka organizaur nëpër komuna, e radhës ishte në Prishtinë më 26.05. Këto takime kishin për qëllim informimin rreth mundësive që OEGJK është duke iu ofruar bizneseve kosovare.    Në takim ishin përfaqësues të bizneseve kosovare të fushave të ndryshme. Takimi u mbajt nga…

OEGJK – KDWV On Tour! – Gjakovë

OEGJK –KDWV On Tour!  OEGJK mbajti takim informues në Gjakovë   Në saje të takimeve informuese që OEGJK ka organizuar nëpër komuna, e para ishte në Gjakovë më 17.05. Këto takime patën për qëllim informimin rreth mundësive që OEGJK është duke iu ofruar bizneseve kosovare.    Në bashkëpunim me Komunën e Gjakovës,në takim ishin Kryetari i Komunës, z. Ardian Gjini, dhe anëtarët e Odës që…

OEGJK në PODUJEVË, Takim informues për takimet B2B dhe mundësitë për eksport

OEGJK në PODUJEVË, Takim informues për takimet B2B dhe mundësitë për eksport     Për të informuar rreth mundësive për pjesëmarrje në takime B2B me kompani gjermane, dhe mundësitë për eksport, Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare do të mbajë takimin e radhës në Podujevë. Ky takim është i natyrës informuese rreth mundësive që OEGJK është duke iu…

 OEGJK në FERIZAJ, Takim informues për takimet B2B dhe mundësitë për eksport

 OEGJK në FERIZAJ, Takim informues për takimet B2B dhe mundësitë për eksport     Për të informuar rreth mundësive për pjesëmarrje në takime B2B me kompani gjermane, dhe mundësitë për eksport, Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare do të mbajë takimin e radhës në Ferizaj. Ky takim është i natyrës informuese rreth mundësive që OEGJK është duke iu…

 OEGJK në PEJË, Takim informues për takimet B2B dhe mundësitë për eksport

 OEGJK në PEJË, Takim informues për takimet B2B dhe mundësitë për eksport     Për të informuar rreth mundësive për pjesëmarrje në takime B2B me kompani gjermane, dhe mundësitë për eksport, Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare do të mbajë takimin e radhës në Pejë. Ky takim është i natyrës informuese rreth mundësive që OEGJK është duke iu…

Konkurs për Praktikant/e

Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare ka shpallur të hapur konkursin për praktikant/e.   Çka ofrojmë ne: ✓ Praktikë 3-6 muaj, me pagesë të rregullt mujore ✓ Mentorim ✓ Ambient atraktiv dhe modern të punës, në qendër të Prishtinës ✓ Orar fleksibil i punës, mundësi kombinimi të orarit nga zyra dhe shtëpia, në veçanti për studentët, meqë balanci ndërmjet…

Ndikimi i COVID-19 në Tregun e Punës: Një Analizë e Sektorit Privat në Kosovë

Ky studim pasqyron efektin e COVID-19 në bizneset kosovare konkretisht sektorin privat, duke marrë parasysh realitetin e tyre para pandemisë, gjatë pandemisë dhe pritjet e tyre për të ardhmen e afërt mbi treguesit thelbësorë. Në kuadër të këtij studimi janë pyetur 1378 ndërmarrje prej 20 sektorëve të ndryshëm në 7 regjione të Kosovës. Studimi është mbështetur…

Paratë e diasporës si të investohen në Kosovë?

Drejtoresha e OEGJK-së, Nora Hasani dhe Florin Kelmendi  nga  kompania  anëtare e OEGJK-së Imbus Peja (investim nga Diaspora) u intervistuan  nga Visar Krasniqi për RTK Story -paratë e diasporës si të investohen  në Kosovë?

Në këtë emision citohen dhe  studimet e OEGJK,  që janë mbështetur nga  Qeveria gjermane, respektivisht GIZ/ DIMAK:

Studimin mbi Rolin e diasporës së Kosovës në ekonominë dhe zhvillimin  social të atdheut – realizuar nga Kantar/Index Kosova

Studimi për investimet e diasporës dhe investimeve të huaja direkte nga  Gjermania – realizuar nga Deloitte

Intervistën e plotë mund ta gjeni këtu.

Takimi me Presidentin e Shoqatës German Mittelstand

Me datë 30.04  Drejtoresha e OEGJK-s ë, Nora Hasani  mbajti një  takim virtual me presidentin e Shoqatës German Mittelstand, z. Keck.

Drejtoresha e OEGJK-së e informojë shoqatën rreth Kosovës si vend për investime dhe për anëtarët e saj.

Gjatë bisedës u diskutuan modalitetet e  bashkëpunimit në organizimin e takimeve B2B.

OEGJK prezanton Clubin e IT-së në Gjermani

Me datë 26.04, përfaqësues nga OEGJK mbajtën takimin virtual me shoqatën për TIK Regina e.V. nga Aachen, Gjermani.   Gjatë takimit shoqata është njoftuar për sektorin e TIK n ë Kosovë si dhe për shërbimet të cilat ky sektor i ofron.   I gjithë qëllimi i takimit ishte që të ofrohet mundësia që kompanitë gjermane mund të shohin Kosovën si vend të mundësive, për të outsource  projektet/shërbimet  e tyre…

Takimi me Shoqata të Ndërtimtarisë në Gjermani

OEGJK mbajti një takime njoftuese me Shoqatën Ombrellë të Ndërtimtarisë në Gjermani dhe Shoqatën e Ndërtimtarisë së NRW për të folur rreth mundësive të kooperimit   Gjatë këtyre takimeve është diskutuar për mundësitë e bashkëpunimit dhe rrjetëzimit në mes kompanive gjermane dhe kosovare. Po ashtu, shoqatat janë  njoftuar me atë se çka ofron tregu kosovar…

E-commerce në Kosovë: Aspekti Ligjor

Me datë 29.04, OEGJK së bashku me antetarin e saj Vokshi and Lata organizoni nje sesion informues për e-commerce: aspekti ligjor. Eventi u mbajt në formatin hibrid, për shkak të numrit të madh të pjesëmarrësve. Gjatë eventit u diskutua rreth regullativës ligjore që rregullon formën e shitjes E-commerce si dhe masat që një kompani duhet t’i ndërmarr për të operuar në këtë formë, duke përfshirë përmbajtjen e ‘Terms and conditions’. Nëse ju ka ikur ky event dhe…

Diskutimi virtual i organizuar nga Instituti GAP- “Si do të ndikojë pandemia Covid-19 dhe kufiri i ri i imigracionit të Gjermanisë në migrimin nga Kosova”

Drejtoresha Menaxhuese e OEGJK-së, Nora Hasani bashkë me Ambasadorin Gjerman Rohde morën pjesë në diskutimin virtual  “Si do të ndikojë pandemia Covid-19 dhe kufiri i ri i imigracionit të Gjermanisë në migrimin nga Kosova”, e organizuar nga Instituti GAP. Ky raport i Institutit GAP konstaton se qytetarët e Kosovës kanë shfaqur interesim tepër të madh për viza pune. Mes viteve 2016-2020 më shumë…

“Si mund të përdoret ekspertiza e diasporës për t’i shndërruar remitencat në investime? “

Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare (OEGJK), në kuadër të projekti “Reconnect” të përkrahur nga Qeveria Gjermane përmes Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH organizoi bashkë me Telegrafin një tryezë diskutimi me Ministren e Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë Rozeta Hajdari, Drejtoreshën menaxhuese të OEGJK-së Nora Hasani, dhe Investitorin nga Diaspora Fadil Hoxha   Qëllimi i këtij diskutimi…

Ambasadori Rohde viziton Kompaninë Hazrolli Group në Suharekë

Ambasadori Rohde, së bashku me Ministren e Industrisë,  Ndërmarrësisë dhe Tregtisë, Rozeta Hajdari, Kryetarin e Suharekës Muharremaj dhe Drejtoreshën Menaxhuese të OEGJK-së, vizituan fabrikën e dritareve “Hazrolli Group” në Suharekë.

Hazrolli Group është anëtar Premium i OEGJK-së dhe është një investim i madh i diasporës së Kosovës nga Gjermania.

Prodhimi filloi në shkurt 2021 dhe tashmë punëson 30 punonjës. Produkt  “Made in Kosova” eksportohet në Gjermani.

Hapet parku i Inovacionit dhe Trajnimeve në Prizren

Kyreministri i Kosovës z.Kurti dhe ambasadori gjerman z.Rohde, mirëpritën gjashtë kompanitë e para në Parkun e Inovacionit dhe Trajnimit (ITP) në Prizren. Kompanitë e para filluan të operojnë dhe të zhvillojnë biznesin e tyre në ITP. Këto janë kompani kosovare me fushëveprime të ndryshme duke përfshirë TIK, industritë krijuese dhe kulturore, automatizimin industrial, arsimin profesional…

OEGJK fton kompanitë kosovare të marrin pjesë në takime B2B me kompani gjermane

OEGJK fton kompanitë kosovare të marrin pjesë në takime B2B me kompani gjermane   Nën kujdesin e Ministrisë Federale të Ekonomisë dhe Energjisë të Republikës Federale të Gjermanisë (BMWi), do të mbahet Konferenca e shtatë “Iniciativa për gjetjen e kompanive-furnizuese nga vendet e Ballkanit Perëndimor për kompanitë prodhuese gjermane“.   Kjo ngjarje është pjesë e projektit të…

Konkurs Pune – Ekonomist/e për Analiza Makroekonomike

OEGJK luan rol aktiv në përmirësimin e mjedisit të të bërit biznes, duke siguruar një zë të respektuar për anëtarët e saj. Për të ofruar argumentim më të mirë karshi politikbërësve kosovarë, jemi duke e zgjeruar ekipën tonë, dhe jemi në kërkim të një ekonomisti, që ka përvojë në përgatitje të analizave sektoriale, rekomandimin e…

9 Vjetori i OEGJK

Të nderuar anëtarë,   OEGJK javën e kaluar ka shënuar 9 vjetorin e themelimit. Në rrethana tjera, pa pandemi, do të festonim së bashku. Urojmë që 10 vjetorin ta presim bashkë e pa maska!   Duam t’i falenderojmë të gjithë anëtarët themelues, ish-stafin dhe bashkëpunëtorët, partnerët dhe donatorët për mbështetjen e vazhdueshme në rrugëtimin tonë.…

OEGJK pjesë e grupit punues rajonal për Evropën Juglindore

Që nga viti 2017, OEGJK është pjesë e grupit punues rajonal për Evropën Juglindore (Länderkreistreffen SOE). Drejtoresha e Odës Ekonomike Gjermano-Kosovare merr rregullisht pjesë dhe raporton për Kosovën. Grupi rajonal punues për Evropën Jug-Lindore (Länderkreistreffen SOE) organizohet nga Komiteti Lindor i Ekonomisë Gjermane/ Ostausschuss-Osteuropa Verein, ku pjesëmarrës janë Drejtorët e Rrjetit të Dhomave të Tregtisë dhe…

Rritet anëtarësia!

Në tremujorin e parë janë anëtarësuar 18 kompani të reja anëtare në OEGJK! Ju dëshiromë mirësardhje në Odë, anëtarëve më të rinj: Blue Point SHPK KOS & GER GO Beyond Nexia International SCAAK SPEEEX BSP LLC Dekra Akademie Baker Tilly Kosovo Vidasus Distillery Plastika Vier Pfoten Melita&Partners CTA SHPK Haunstetter Hof Avokate Xhevahire Klöppner Agnesatex…

Rritet interesimi për Senior Expert Service (SES)

Interesimi për angazhimin e një Eksperti Senior gjerman, është rritur për 20% në krahasim me vitin paraprak. Shërbimi i Eskpertëve të Seniorë në Bonn ka më shumë se 12 000 ekspertë në data bazë. Një ekspert i SES mund të angazohet nga 3 javë deri në 6 muaj në një kompani anëtare, me meditje prej 5…

Erhard Bühler zgjidhet president i Shoqatës Ekonomike Gjermano-Kosovare me seli në Berlin

Drejtoresha Menaxhuese e Odës Ekonomike Gjermano-Kosovare është takuar me Erhard Bühler, Presidentin e ri të Shoqatës Ekonomike Gjermano-Kosovare e.V. për të biseduar rreth bashkëpunimit të ardhshëm. Nga viti 2010-2011 Bühler ka qenë komandant i trupave të KFOR në Kosovë, dhe konsiderohet mik i madh i Kosovës. Zgjedhja e tij si Kryetar i Shoqatës është një…

Lansohet Regional Challenge Fund

Fondi „Regional Challenge Fund (RCF)“ synon të përmirësojë edukimin dhe aftësimin profesional dhe kështu punësueshmërinë e të diplomuarve në vendet e Ballkanit Perëndimor. RCF do të financojë projekte të zgjedhura të aftësimit profesional në mënyrë që të zhvillojë ose zgjerojë projekte ekzistuese të trajnimit bashkëpunues, me kusht që këto të kryhen nga një konsorcium i…

OEGJK rritë transparencën në menaxhim finaniciar

Me qëllim të rritjes së transparencës dhe llogaridhënies ndaj anëtarëve për shpenzimin e buxhetit, OEGJK ka automatizuar shumë procese të kontabilitetit dhe menaxhimit financiar duke implementuar sistemin QuickBooks nga Melita&Partners.

Themelimi i Gjykatës Komerciale e rëndësisë kruciale

Gjykata Komerciale mund të luajë rol vendimtar në mbështetjen e rimëkëmbjes së shpejtë ekonomike në Kosovë. Nora Hasani, drejtoresha menaxhuese e OEGJK-së u takua me përfaqësues të programit të USAID-it për Drejtësi Komerciale. Ky program mbështeti Ministrinë e Drejtësisë në hartimin e një projektligji për Gjykatën Komerciale, i cili tani është i gatshëm për miratim.…

12 propozimet për forcimin e marrëdhënieve ekonomike me Gjermaninë

OEGJK shpalos 12 propozimet për forcimin e marrëdhënieve ekonomike me Gjermaninë Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare beson se këto zgjedhje ofrojnë një mundësi të mirë përtë diskutuar për intensifikimin e bashkëpunimit ekonomik me Gjermaninë. Gjermania ka qënë miku ynë para dhe pas shpalljes së pavarësisë, është investitori nr 1 në Kosovë, partneri kryesor tregtar, dhe donatatori më…

TETË KOMPANI KOSOVARE DO TË MARRIN PJESË NË TAKIMET BIZNES ME BIZNES (B2B) ME KOMPANI GJERMANE QË KËRKOJNË FURNITORË

Tetë kompani kosovare janë përzgjedhur të marrin pjesë në takimet B2B, në kuadër të  Konferencës së 6-të ”Purchasing Initiative Western Balkans /BME Einkaufsinitiative Westbalkan”, që organizohet nga Asociacioni Federal për Menaxhimin e Zinxhirit të furnizimit, Blerje dhe Logjistikë (BME) në bashkëpunim me Ministrinë Federale për Ekonomi dhe Energji dhe Odat Ekonomike Gjermane të Jashtme të Rajonit. Kjo konferencë është iniciiuar…

OEGJK takim me Ministrin e Ministrisë së Tregtisë dhe Industrisë

Drejtoresha e Odës Ekonomike Gjermano-Kosovare (OEGJK), Nora Hasani u takua me Ministrin e Tregtisë dhe Industrisë, z. Vesel Krasniqi për ta informuar lidhur me punën e OEGJK-së dhe për të ofruar propozime konkrete në intensifikimin e bashkëpunimin bilateral ekonomik ndërmjet Gjermanisë dhe Kosovës, përmes OEGJK-së dhe Asociacioneve partnere të Odës në Gjermani. Për të mësuar…

OEGJK DHE MINISTRIA E EKONOMISË DHE AMBIENTIT MOBILIZOHEN PËR T’I INFORMUAR KOMPANITË GJERMANE RRETH KOSOVËS SI VEND TË BASHKËPUNIMIT DHE INVESTIMEVE

Prishtinë (19 qershor) Drejtoresha e Odës Ekonomike Gjermano-Kosovare (OEGJK), Nora Hasani u takua me Ministrin e Ekonomisë dhe të Ambientit, z. Blerim Kuçi për ta informuar lidhur me punën e OEGJK-së dhe për të ofruar propozime konkrete në intensifikimin e bashkëpunimin bilateral ekonomik ndërmjet Gjermanisë dhe Kosovës, përmes OEGJK-së dhe Asociacioneve partnere të Odës në…

Studimi i ndikimit të COVID-19 në bizneset e Kosovës

Prishtinë, 21 prill 2020 – Për të matur ndikimin që masat kufizuese kundër përhapjes së pandemisë COVID19 kanë pasur në sektorin privat, pesë organizata që përfaqësojnë interesat e biznesit, Oda Ekonomike e Kosovës, Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë, Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare, Këshilli i Investitorëve Evropianë dhe Klubi i Prodhuesve të Kosovës, kanë kryer një anketë…

Odat ekonomike i propozojnë Qeverisë një program të përkrahjes për sektorin privat

Prishtinë, 23 mars 2020 – Duke pasur parasysh rëndësinë e sektorit privat për gjenerimin e punësimit dhe zhvillimin ekonomik të vendit, Oda Ekonomike e Kosovës, Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë, Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare, Këshilli i Investitorëve Evropianë dhe Klubi i Prodhuesve të Kosovës, kërkojnë nga Qeveria e Republikës së Kosovës që të zhvillojë një pako…

Ekipi nga Gjermania leverist.de, prezanton për kompanitë anëtare të OEGJK-së

Ekipi nga Gjermania leverist.de, prezantuan platformën matchmaking për identifikimin e mundësive për biznes në tregje të reja për anëtarët e Odës Ekonomike Gjermano-Kosovare. Leverist.de mbështet kompaninë tuaj në kapitalizimin e potencialit të biznesit në vendet në zhvillim dhe ekonomitë në zhvillim, duke kontribuar në zhvillim të qëndrueshëm lokal. Shqyrtoni mundësitë. Zgjeroni biznesin në tregje te…

Efiçienca e Energjisë në Kosovë – Një pasqyrë e tregut

Drejtoresha menaxhuese e Odës Ekonomike Gjermano-Kosovare znj. Nora Hasani, në emër të Rrjetit të Bizneseve për Energji të Pastër (N4CEB) ishte pjesë e panelit “Efiçienca e Energjisë në Kosovë – Një pasqyrë e tregut”, e organizuar në kuadër të Kosovo Sustainable Development Week (KSDW). ℹ️ Rrjeti i Bizneseve për Energji të Pastër N4CEB është themeluar nga OEGJK dhe GIZ…

Vizita tek organizata anëtare APPK

APPK përveç që është organizatë anëtare e OEGJK-së, njihet edhe si një ndër organizatat që kontribuoi në themelimin e Odës Ekonomike Gjermano-Kosovare. APPK vepron në fushën e ri integrimit ekonomik (formim profesional, certifikim, kurse gjuhësore dhe shërbime të punësimit). Në vitin 2001, ajo u themelua dhe u regjistrua në Ministrinë e Punëve Publike (MPA) të…

Vizita tek kompania anëtare Dijari SHPK

Dijari SHPK është kompani vendore me lokacion në Vushtrri, përfaqësueset nga OEGJK, Greta Kazia dhe Marigona Mustafa, u njoftuan nga Djiari rreth projekteve të ardhshme të kompanisë. Kompania anëtare e OEGJK-së, Djiari SHPK ushtron veprimtari të ndryshme si Projektim, Ndërtim të Lartë, inxhinieri, patundshmëri, punësim dhe Eksport-Import. DIJARI SH.P.K, operon edhe në Gjermani me emrin Djiari…

Takimi i mëngjesit, mundësitë për pjesëmarrje në 54. Symposium Purchasing & Logistics

Gjatë mëngjesit me biznese, drejtoresha jonë menaxhuese Nora Hasani, i informoi bizneset rreth mundësisë së pjesëmarrjes në: 54. Symposium Purchasing & Logistics, që e organizon Association for Supply Chain Management, Procurement and Logistics (BME) më 13.-15.11. në Berlin. Në këtë Simpozium marrin pjesë 2000-2500 përfaqësues të bizneseve anëtare të BME, ku 60% prej tyre përfaqësohen…

OEGJK sjell ekspertin gjerman në kompaninë anëtare Albed

Kompania e prodhimit të mobiljeve Albed, po përfiton nga ekspertiza gjermane në fushën e prodhimit të mobiljeve. Eksperti gjerman, me përvojë mbi 35 vjeçare, nga Senior Expert Service (SES), do të qëndrojë për tri javë në kompani për ta këshilluar atë. Kompania Albed tashmë eksporton në tregun gjerman. A doni të përfitoni dhe ju nga ekspertiza…

Vizita nga Unioni i Bizneseve Shqiptare-Gjermane

Të shtunën, drejtoresha menaxhuese e Odës Ekonomike Gjermano-Kosovare, Nora Hasani, bashkë me Fadil Hoxhën, anëtar bordi dhe Jan-Axel Voss, zëvendës-ambasadorin gjerman, pritën në vizitë Kryesinë e Unionit të Bizneseve Shqiptare-Gjermane. Delegacioni nga Gjermania u kryesua nga Nazmi Viqa.

OEGJK ka bashkëpunim shumëvjeçar me Unionin, dhe i gëzohemi intensifikimit të bashkëpunimit gjatë muajve në vijim!

Vizita tek kompania anëtare Albimi

A e dini se biçikletat Pilot Bike janë brend kosovar, që prodhohen nga kompania jonë anëtare Albimi, në Gjilan? Ne ishim në vizitë te Ibrahim Krivaqa në Gjilan, i cili na i tregoi nga afër proceset e prodhimit, dizajnimit dhe montimit të biçikletave të llojeve dhe madhësive të ndryshme, të brendit PILOT BIKE. Që nga viti 1998 kompania Albimi…

Të arriturat e anëtarit tonë Premium Kolegjit UBT

Drejtoresha menaxhuese e Odës Ekonomike Gjermano-Kosovare, Nora Hasani, bashkë me zëvendës-ambasadorin gjerman Jan-Axel Voss, i cili njëheri është edhe anëtar nderi në bordin e Odës dhe zyrtarin për çështje ekonomike në Ambasadën Gjermane, Kushtrim Nimani, vizituan anëtarin premium, kolegjin UBT. Edomond Hajrizi, rektor dhe themelues i UBT, i informoi për të arriturat e Universitetit të…

Vizita tek kompania anëtare Fluidi

Gjatë vizitës te kompania anëtare Fluidi, përfaqësueset e OEGJK-së Greta Kazia dhe Marigona Mustafa patën mundësinë të shohin drejtpërsëdrejti prodhimin e shisheve dhe procesin e prodhimit dhe mbushjes së lëngjeve. Kompania Fluidi Corporation është themeluar në vitin 1994, dhe vlerësohet si kompania më e madhe në Kosovë dhe në Ballkan, për prodhimin e pijeve natyrale dhe të…

Nora Hasani, takoi deputetin e Bundestagut Gjerman nga radhët e CDU-së, Peter Beyer

Drejtoresha jonë menaxhuese, Nora Hasani, takoi deputetin e Bundestagut Gjerman nga radhët e CDU-së, Peter Beyer. Biseduan për marrëdhëniet bilaterale ekonomike ndërmjet Kosovës dhe Gjermanisë, për punën që e bën Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare (OEGJK) në ruajtjen dhe thellimin e partneritetit me Gjermaninë, dhe për potencialin që ka Kosova për të tërhekur akoma më shumë investitorë…

Festa Verore 2019

Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare bashkë me Sektorin Ekonomik të Ambasadës Gjermane organizoi për të tretin vit me radhë Festën Verore/Sommerfest! Festa Verore ka për qëllim rrjetëzimin e anëtarëve, partnerëve dhe mbështetësve të OEGJK-së në një ambient të këndshëm dhe relaksues. Këtë vit Festën Verore e mundësuan Devolli Corporation (Sponsor Gjeneral), dhe sponsorët e bronzët UBT, Buchhaltung…

Vizitë në kompaninë themeluese të OEGJK-së, EcoTrade

Nora Hasani, drejtoresha jonë menaxhuese bashkë me zëvendësambasadorin gjerman, z. Jan-Axel Voss, vizituan kompaninë themeluese të Odës Ekonomike Gjermano-Kosovare – EcoTrade. Ishte pikërisht z. Mehdi Zhugolli ai që ka përkrahur me vendosshmëri themelimin e një ode ekonomike gjermane në Kosovë! Gjatë vizitës e njoftuam z. Mehdi Zhugolli dhe Granit Zhugollin për rezultatet e punës së…

Vizita tek anëtari Buchhaltung Discount Service

A e dini se kompania Buchhaltung Discount Service ofron shërbime të kontabilitetit për klientë gjermanë? Buchhaltung është kompani gjermane, që ofron shërbime nga Kosova për tregun gjerman, si psh në kontabilitet, llogarimbajtje të listave të pagave, depozitave bankare dhe mirëmbajtja e transaksioneve tjera financiare. Bashkë me zëvendësambasadorin gjerman, Jan-Axel Voss, i cili njëheri është edhe anëtar nderi…

Në vizitë tek kompania e përpunimit të drurit Candeo

Në kuadër të vizitave të anëtarët e OEGJK-së me zëvendësambasadorin gjerman Jan-Axel Voss vizituam fabrikën e re të kompanise CANDEO. Pronarët Fiton Peja dhe Artan Metaj na shpalosën vizionin e tyre për zhvillimin e kompanisë së përpunimit të drurit, Candeo. Me teknologjinë e fundit të teknologjisë gjermane 🇩🇪 të linjave të përpunimit dhe prodhimit, CANDEO tani është gati të fillojë…

Në vizitë tek anëtari Premium Kerasan

Bashkë me zëvendësambasadorin gjerman, Jan-Axel Voss vizituam disa kompani anëtare të Odës Ekonomike Gjermano-Kosovare. Në Kerasan na pritën Besnik Beqiri dhe Vullnet Sefaja, me stafin e tyre të mrekullueshëm! KERASAN është themeluar në 1994, dhe është lider në fushën e pajisjeve sanitare, dyshemesë, pllakave dhe gurëve natyrorë. Kerasan është përfaqësues ekskluziv i brendeve si Hansgrohe, Duravit dhe Tece dhe…

Sesione informuese për Senior Expert Service (SES)

Ute Sonnen nga Senior Expert Service (SES) Bonn bashkë me kolegen tonë Marigona Mustafa-Kamerolli do të jenë në Ferizaj, Gjilan dhe Prishtinë për të prezantuar shërbimet e SES-it. SES është Shërbimi i ekspertëve senior, që është pjesë e Fondacionit të Biznesit Gjerman për Bashkëpunim Ndërkombëtar. Nëse jeni: 📌biznes i vogël apo i mesëm 📌institucion publik 📌bashkësi apo…

Vizita tek anëtari Premium Missini Sweets

Koleget tona Marigona Mustafa-Kamerolli dhe Greta Kazia vizituan Missini Sweets! Kompania anetarë premium e OEGJK-së, gjatë vitit 2019 ka hapur 4 pika të reja në Kosovë! 📌Suharekë 📌Prishtinë 📌Vushtrri dhe 📌Mitrovicë Tani kanë gjithsej 15 pika në mbarë Kosovën dhe kanë krijuar kredibilitet shumë të lartë tek te gjithë klientët falë punës së pandalshme për të sjellur gjithmonë risi nga…

Urbanistja gjermane këshillon kamenicasit (VIDEO)

Në Kosovë është duke  qëndruar  një eksperte e projekteve urbanistike. Gjermanja Monika Wiebusch përvojën e saj shumë vjeçare në këtë fushë po e ndan me zyrtarët komunal të Kamenicës. Në javën e parë të qëndrimit këtu, Wiebusch ka parë një vullnet të madh të pushtetit e qytetarëve për punë të mira. Kronikë e zgjeruar nga…

OEGJK tek anëtari Automatics-KS

Përfaqësueset nga OEGJK, Greta Kazia dhe Marigona Mustafa-Kamerolli, u njoftuar për së afërmi me punën e kompanisë anëtare, Automatics-KS. Automatics-KS Company është themeluar në fund të 2015 me qëllim të ofrimit të shërbimeve për industrinë kosovare. Si fillim kanë ofruar shërbime për projektime dhe mirëmbajtje në lloje të ndryshme të industrive. Në vitin 2016 Automatics-KS lidhën marrëveshje me…

OEGJK tek anëtari Premium Komot Chocolate

OEGJK nuk ndalet me vizitat tek kompanitë anëtare! OEGJK ishte në vizitë tek kompania anëtare Premium, Komot Chocolate në Prizren. Kishim kënaqësinë të shihnim nga afër cilësinë e prodhimit të çokollatave më të reja në treg. OEGJK i uron suksese Komot Chocolate dhe e përgëzon për punën e pandalshme, e cila sjell ekskluzivisht për herë të parë në Ballkan…

OEGJK viziton kompaninë anëtare Iron Consulting

IRON Consulting është firmë konsulente që ofron shërbime këshilluese për klientët në sektorin privat dhe publik. IRON Consulting u themelua në vitin 2012 nga profesionistë të ardhur nga institucione të larta publike në Kosovë dhe organizata të huaja të biznesit me një histori të jashtëzakonshme në promovimin e investimeve, këshillimit të biznesit, ndërtimin e kapaciteteve…

Cacttus Sha dhe Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare dëshmi e bashkëpunimit të frytshëm.

CACTTUS është kompania udhëheqëse në Kosovë në zgjidhje dhe shërbime në fushën e teknologjisë së informacionit dhe të telekomunikimit, me 15 vite përvojë të kompanisë dhe me më shumë se 30 vite përvojë individuale të themeluesve. Performanca dhe besueshmëria është e bazuar në ofrimin e shërbimeve dhe produkteve të cilat përfaqësojnë inovacion dhe kualitetin më të…

Prezantimi I Projektit për Partneritetet Publiko Private (develoPPP.de)

Z. Mentor Sahiti, Anëtar Bordi i OEGJK-së, mbajti sot një fjalë hyrëse me rastin e prezantimit të Projektit për Partneritetet Publiko Private (develoPPP.de), i komisionuar nga Ministria Gjermane për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ekonomik (BMZ) dhe Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, si një nga partnerët implementues. Programi në fjalë u prezantua nga z. Axel…

OEGJK në vizitë tek anëtari Premium UBT – Higher Education Institution

UBT është një ndër institucionet më të mira të arsimit të lartë në Kosovë, i zotuar për të vënë në zbatim metodat më të përparuara të mësimdhënies, mësim nxënies dhe hulumtimit në një mjedis ku i jepet një rëndësi e veçantë studentit përmes zbatimit të një qasje multi disiplinore, e cila do të kontribuojë në…

OEGJK vazhdon vizitat te kompanitë anëtare

Kësaj here vizituam Hodaj & Partners, Law Firm! Hodaj & Partners është firmë udhëheqëse ligjore në Kosovë, e cila ofron shërbime ligjore për bizneset vendore dhe ndërkombëtare, si dhe për individë, në të gjitha aspektet e legjislacionit kombëtar dhe atij ndërkombëtar. Në bashkëpunim me avokatë në Evropën Juglindore dhe Evropën Përëndimore, ofrojnë gjithashtu edhe shërbime të…

AHK Nordmazedonien dhe MAMEI mirëpret OEGJK, KIMERK dhe GIZ CETEP

Më 17 Korrik, Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare bashkë me KIMERK dhe Creating Employment through Export Promotion (GIZ CETEP), u pritën nga AHK Nordmazedonien dhe MAMEI. Tema e këtij takimi ishte “Macedonia Manufacturing Expo 2019”, që do të mbahet më 25 & 26 shtator në Shkup. Ky event, përmes takimeve B2B dhe paneleve të ndryshme do të mbledh blerës dhe furnitorë nga industria…

OEGJK vazhdon me vizitat në terren

 Kësaj rradhe vizituam Industrinë Metalike të Kosovës (IMK – Industria Metalike e Kosoves). Gjatë kësaj vizite, Marigona Mustafa-Kamerolli dhe Greta Kazia,përfaqësuese nga OEGJK, shpalosën disa nga aktivitetet e OEGJK-së që do të realizohen në muajt e ardhshëm, nga të cilat IMK-ja mund të përfitojë në aspektin e zgjerimit të kontakteve dhe në të bërit biznes. Në kuadër të…

Takim me Kryeministrin e Kosovës, z.Ramush Haradinaj

Ishte kënaqësi shumë e madhe për OEGJK të marrë pjesë sot në takim me Kryeministrin e Kosovës, z.Ramush Haradinaj dhe kabinetin e tij qeveritar, së bashku me përfaqësues nga KIMERK, Shoqata e Përpunuesve të Drurit të Kosovës, Creating Employment through Export Promotion (GIZ CETEP), si dhe përfaqësues të kompanive anëtare dhe jo-anëtare nga sektori i përpunimit të metaleve dhe…

OEGJK në një vizitë tjeter tek kompania anëtare Oxa Group

Duke qenë se portofoli i Oxa Group mbështetë një shumëllojshmëri të shërbimeve dhe teknologjive siç janë investimet turn-key, industria e ndërtimimtarisë, përpunimi i drurit, industria e prodhimit të mobilieve, fusha e arsimit, industria e telekomunikacionit, prodhimi i bizhuterive e deri tek shitjet me pakicë e shumicë, Marigona Mustafa-Kamerolli dhe Greta Kazia, përfaqësuese nga OEGJK, u njoftuan për së…

OEGJK në vizitë tek kompania anëtare M-Technologie!

Gjatë vizitës në fabrikën e re prodhuese të M-Technologie, Marigona Mustafa-Kamerolli dhe Greta Kazia, përfaqësuese nga OEGJK, u njoftuan për së afërmi me të arriturat dhe kapacitetet prodhuese të reja të M-Technologie. Ky investim i ri paraqet edhe potencialin e madh të kompanisë për rritje të kapaciteteve prodhuese. Mes tjerash, OEGJK prezantoi disa nga aktivitetet e saj për…

Macedonia Manufacturing Expo 2019

Macedonia Manufacturing Expo 2019 organizohet për të tretën herë për furnizuesit nga industria e lehtë prodhuese dhe do të mbahet me datat 25 & 26 Shtator në Shkup. Kjo Konferencë do të ketë panele diskutimi, ekspozim të kompanive me shtande si dhe takime B2B, ku do të marrin pjesë: • Mbi 35 kompani blerëse nga…

A janë të gatshme Kompanitë Kosovare për t’u bërë furnitore për Industrinë Gjermane?

Me qëllim identifikimin e mundësive dhe sfidave të kompanive kosovare që të jenë furnitore për tregun gjerman, u mbajt salloni i radhës me temë: “A janë të gatshme Kompanitë Kosovare për t’u bërë furnitore për Industrinë Gjermane?”. Pjesë e panelit në këtë sallon ishin: Nora Hasani, Drejtoreshë menaxhuese, Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare; Amir Musliu, Menaxher i përgjithshëm, Elsam…

OEGJK përmbyll me sukses trajnimet në komuna

Duke u bazuar në kërkesën nga komuniteti i biznesit në Podujevë, Prizren dhe Gjakovë, OEGJK organizoi trajnime përgatitore për eksport në këto komuna. Në prill ishim në Podujevë, në Maj në Prizren, ndërsa në Qershor në Gjakovë! Këto trajnime u ndanë në gjithsej 12 punëtori (nga katër në secilën Komunë) dhe kishin për qëllim përgatitjen…

Tri kompani kosovare marrin pjesë në Konferencën e Dortmundit

Sot, në Dortmund fillon Konferenca e 5. Purchasing Initiative Western Balkans /BME Einkaufsinitiative Westbalkan, që organizohet nga Asociacioni Federal për Menaxhimin e Zinxhirit të furnizimit, Blerje dhe Logjistikë (BME), Shoqata Ombrellë e Odave të Tregtisë dhe Industrisë Gjermane, në bashkëpunim me Ministrinë Federale për Ekonomi dhe Energji dhe Odat Ekonomike të Jashtme Gjermane të Ballkanit…

Lansohet rrjeti i bizneseve për Energji të Pastër

Rrjeti i bizneseve për Energji të Pastër është duke u lansuar tani nga Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare në bashkëpunim me Qeverinë Gjermane GIZ Kosovo përmes Projektit për Efiçiencë të Energjisë (KEEP). Hapja e këtij eventi u bë nga Ambasadori Gjerman në Kosovë, z. Christian Heldt, Ministri i Zhvillimit Ekonomik, z. Valdrin Lluka dhe Drejtoresha Menaxhuese e OEGJK-së, znj.…

Save the Date OEGJK edhe këtë vit në Berlin

📣A dëshironi të merrni pjesë në Kongresin më të madh të blerësve në Evropë? 💡Simpoziumi tre-ditor i BME-së për blerje dhe logjistikë që do të mbahet nga 📅13-15.11.2019 📍në Berlin është njëri nga kongreset më të mëdhenj të blerësve dhe profesionistëve të menaxhimit të zinxhirit të furnizimit në Evropë 📌Mbi 2000 pjesëmarrës 📌70% të pjesëmarrësve…

Arben Coli në Odë

Siç jeni informuar edhe më parë, në zyrën tonë prej datës 10.04.2019 kemi z. Arben Coli për përkrahje 3-javore në punët e menaxhmentit. Z. Coli jeton në Mynih të Gjermanisë dhe është partner ekzekutiv i ndërmarrjes Deutsche Seniorenbetreuung, e cila ka si subjekt ndërmjetësimin e personelit shëndetësor (më saktë për përkujdesje 24 orë në ambientet…

KDWV welcomes 10 new members

The German-Kosovar Business Association would like to welcome 10 new members!   Sowi Kosovo   KD-Business Development GmbH   Oxa Group   Doni Fruits   Dijari SHPK   Getting Competent   Copier & Computer Center Kosova   Pozhegu Brothers   Frotcom Kosova / Biotec   DEKRA   We wish you a successful business and growth…