Lajme nga anëtarët

Jeta dhe ekonomia nuk duhet të ndalen!

Kompania jonë anëtare Frakton për punën nga shtëpia: “Përvoja e gjatë në punën online me klientë nga jashtë, e ka bërë më të lehtë përvetësimin e të njejtës metodologji të punës edhe në ambientet e shtëpive të stafit tonë. Në këtë mënyrë është rritur siguria për ekipën edhe njëkohësisht ka vazhduar shërbimi për klientët. Në…

Anëtari ynë Premium Training Center Meister nënshkuan marrëveshje bashkëpunimi me Bosch Rexroth

Marrëveshje bashkëpunimi për hapjen e qendrave të trajnimit me kompaninë Bosch Rexroth. Me datë 12.09.2019 në Wurzburg të Gjermanisë është nënshkuar memorandum mirëkuptimi me kompaninë e mirënjohur gjermane Bosch Rexroth AG, Drive&Control Academy si partner për Kosove dhe Shqipëri në ofrimin e trajnimeve ne fushën e Mekatronikës, Hidraulikës dhe teknologjinë industriale 4.0. Bashkëpunimi përfshin ofrimin e…

Kompania anëtare Albed merr pjesë në MOW – Die Messe fürs Möbelbusiness

Kompania anëtare e OEGJK-së, Albed aktualisht është pjesëmarrëse në panairin ndërkombëtar të mobiljeve në Gjermani MOW – Die Messe fürs Möbelbusiness (Messezentrum Bad Salzuflen).

Produktet #madeinkosova nga Albed do të jenë të ekspozuara deri në datën 19.09.

OEGJK i dëshiron shumë suksese Albed-it!

Më shumë informacione rreth eventit mund të gjeni këtu:
https://www.facebook.com/events/1101930433326271/

Kompania anëtare IQ to LINK hap qendrën e pestë

IQ to Link hap qendrën e pestë në Kosovë dhe së shpejti do të tejkalojë numrin prej 1000 punëtorëve. Bëhu IQ 1000, duke aplikuar në: www.iq-l.de/jobs/iq1000 Përveç infrastrukturës moderne, IQ to Link e ka edhe “Qendrën për Mirëqenje” e cila përfshin – GYM – Zyrën e doktorit të kompanisë – Dhomën e lutjeve – Auditorium…

Prezantim nga Horn&Co. Group

Horn & Co. Group si përfaqësues nga qendra kryesore e kompanisë në Gjermani si dhe anëtare e OEGJK-së ka mbajtur nje prezantim për anëtarët e tjerë të Odës. Tema e këtij prezantimi ishte optimizimi i proceseve përmes shërbimeve të laboratorëve. Kompania Horn&Co. Group është e ndarë në 4 divizione, ndër to Shërbimet Industriale, Reciklimi dhe Konsultimi…

“Tempulli” licencohet për shkollimin e instruktorëve të shoferëve

Pas hyrjes në fuqi të Ligjit të ri për Patentë Shofer , në vitin 2016, në Kosovë nuk ka pasur asnjë institucion të akredituar për shkollimin e instruktorëve dhe organizimin e seminareve në fushën e patentë shoferit për shkak se ky shkollim (standard i profesionit) nuk ishte fare në Listën zyrtare të standardeve të verifikuara…

IMM Köln: Kompanitë anëtare të OEGJK-së prezantojnë produktet e tyre 

Kompanitë anëtare të OEGJK-së Albed, Graniti dhe Ventius kanë marrë pjesë në panairin e mobiljerisë dhe enterierit IMM në Köln/ Gjermani. Kompanitë anëtare të Odës kanë prezantuar produktet e tyre, si: kuzhina, dhoma të fjetjes, divanë, tryeza, karrige, dysheke dhe elemente të ndryshme për enterier. Kompanitë kosovare në këtë panair ekspozojnë për të tretin vit…

‘’Inspektimit, Auditimit dhe Rëndësinë e Sistemeve Inteligjente të Transportit’’

Anëtari i OEGJK-së Kolegji Tempulli, më 25.1., organizon e Konferencës së 6-të ndërkombëtare të Inspektimit, Auditimit dhe Rëndësinë e Sistemeve Inteligjente të Transportit. Në kuadër të kësaj konference, më 26. dhe 27.1. do të mbahet Festivali Ndërkombëtar i Sigurisë së Jetës “Life Safety Fest” në Kosovë. Ky festival synon paraqitjen e filmave të shkurtër me…

Cacttus nënshkruan marrëveshje bashkëpunimi

Anëtari i OEGJK-së Cacttus nënshkruan marrëveshje bashkëpunimi me fakultetin e inxhinierisë elektrike dhe kompjuterike-FIEK. Qëllimi i kësaj marrëveshje është angazhimi i studentëve të Fakultetit të Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike në punë praktike në CACTTUS. Përveç kësaj marrëveshje CACTTUS bashkëpunon edhe me Cacttus Education duke iu dhënë mundësi studentëve të talentuar të praktikojnë njohuritë teorike në…

Takimi i ProCredit Bankës me Biznese

Anëtari Premium i OEGJK-së, ProCredit Bank, organizoi takimin vjetor me biznese në të cilin morën pjesë mbi 300 klientë të bankës. Drejtori gjeneral i ProCredit Bank, Ilir Aliu, njëkohësisht edhe Kryetar i Bordit të OEGJK-së, foli mbi sukseset dhe të arriturat e bankës gjatë vitit 2018. Përveç z. Aliu, fjalim rasti mbajti edhe ambasadori gjerman…

M-Teknologie sjell “Kamionin Demo të Schüco” në Prishtinë

Për herë të parë, anëtari i Odes Ekonomike Gjermano-Kosovare M-Technologie bëri të mundur ardhjen e kamionit të demo Schüco në Kosovë nga ekipi i Alukönigstahl. Kamioni i Schüco kaloi disa orë në sheshin Nënë Tereza në Prishtinë, ku secili pati mundësinë ta vizitonte. Kamioni Demo Schüco udhëton në Gjermani dhe Evropë për t’u shfaqur partnerëve…

28% RRITJE TË EKSPORTIT NGA KOSOVA PËR NË GJERMANI

Sipas Entit Federal Gjerman të Statistikave, Kosova në periudhën Janar-Qershor 2018 ka eksportuar mallra në Gjermani në vlerë prej 11 276 000 Euro në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit paraprak, ku ka eksportuar 8 807 000 Euro. Drejtoresha e OEGJK-së Nora Hasani tregon që Oda në vazhdimësi ka ndihmuar firmat anëtare që ta…

Ilir Aliu president i OEGJK-së

Ilir Aliu president i OEGJK-së Oda Ekonomike Gjermano Kosovare, ka mbajtur Kuvendin Zgjedhor, në të cilin janë zgjedhur anëtarët e rinj të Bordit të Drejtorëve të Odës. President me mandat dyvjeçar, sikur e parasheh edhe statuti, nëpërmes votimit të fshehur, është zgjedhur Ilir Aliu, CEO i ProCredit Bank. Përveç presidentit, Kuvendi ka zgjedhur edhe anëtarët…