Festa Verore 2018

Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare organizoi Festën Verore për të dytin vit me radhë! Festa Verore ka për qëllim rrjetëzimin e anëtarëve, partnerëve dhe mbështetësve të OEGJK-së në një ambient të këndshëm dhe relaksues. Mbi 100 të ftuar shijuan ushqimin tradicional gjerman, të shoqëruar me verë vendore dhe birrë gjermane nën tingujt e muzikës. Këtë vit Festën…

Export Promotion Courses vazhdon trajnimi i gjashtë me temën ”Qasja në Financa”

OEGJK me përkrahje të Bashkëpunimit Ndërkombëtar Gjerman përmes projektit Creating Employment through Export Promotion (GIZ CETEP) organizon kurse për promovim të eksportit, të cilat u ofrohen në radhë të parë firmave anëtare, por janë të hapura edhe për firma jo anëtare të OEGJK-së. Vazhdon trajnimi i 6-të me ligjëruesen e radhës Argjira Kadrijaj-Dushi nga Departamenti…

OEGJK ofron kurse pa pagesë për bizneset që dëshirojnë të eksportojnë në Gjermani

Oda Ekonomike Gjermano Kosovare është e përkushtuar që t’i forcojë edhe më tutje lidhjet ekonomike ndërmjet Kosovës dhe Gjermanisë dhe të ndikojë në përmirësimin e marrëdhënieve tregtare ndërmjet dy shteteve. OEGJK mbështetë bizneset kosovare përmes programeve të trajnimit dhe kurseve të zhvilluara enkas për t’i përkrahur në rritjen e eksportit në Gjermani. Me anë të…

Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare në përkrahje të rritjes së eksportit.

Heiner Benzing, ekspert senior i Senior Expert Service Bonn gjatë muajve gusht dhe shtator do të jetë i angazhuar në Odën Ekonomike Gjermano-Kosovare për një periudhë tri-javore.Benzing ka 38 vjet përvojë pune në udhëheqje të ndërmarrjeve dhe zhvillimin e eksportit në Gjermani. Gjatë qëndrimit të tij në Kosovë do ta përkrahë menaxhmentin e OEGJK-së në…

Export Promotion Courses trajnimi i tretë ”Marrëveshja e Stabilizim Asociimit në mes të BE-së dhe Kosovës”

U përmbyll me sukses trajnimi e tretë në kuadër të Export Promotion Courses. Trajnimi i parë u mbajt me datën 11.07., nga Naim Huruglica (Iron Consulting) i cili diskutoi temën për Marrëveshjen e Stabilizim Asociimit në mes të BE-së dhe Kosovës, duke u bazuar në vlerësimet e pjesëmarrësve ky trajnim u cilësua informav pasi që…

Trajnimi i dytë për promovimin e eksportit ”Menaxhimi i Zinxhirit të Furnizimit”

OEGJK me anë të mbështetjes së Creating Employment through Export Promotion u mundëson bizneseve dhe ndërmarrjeve kosovare trajnime për promovimin e eksportit.

Ligjëruesi i radhës është Albert Çuni, i cili shpalos temën ”Menaxhimi i Zinxhirit të Furnizimit” ku do të diskutohet për rrjetin e furnizimit, furnizimi si funksion strategjik dhe mirëmbajtja e lidhjeve me furnizues dhe klientë

Sallonet e së Martes me D4D

OEGJK ka nënshkruar marrëveshje me Democracy for Development (D4D) për organizimin e tri salloneve të së martës. Temat që do të trajtohen në këto tri sallone janë: Mbrojtja e pronësisë intelektuale, shfrytëzimi i potencialit ekonomik të diasporës shqiptare në Gjermani si dhe edukimi profesional. Salloni i parë ku diskutohet për pronësinë intelektuale do të mbahet…