OEGJK pjesë e grupit punues rajonal për Evropën Juglindore

Që nga viti 2017, OEGJK është pjesë e grupit punues rajonal për Evropën Juglindore (Länderkreistreffen SOE). Drejtoresha e Odës Ekonomike Gjermano-Kosovare merr rregullisht pjesë dhe raporton për Kosovën. Grupi rajonal punues për Evropën Jug-Lindore (Länderkreistreffen SOE) organizohet nga Komiteti Lindor i Ekonomisë Gjermane/ Ostausschuss-Osteuropa Verein, ku pjesëmarrës janë Drejtorët e Rrjetit të Dhomave të Tregtisë dhe…

Rritet anëtarësia!

Në tremujorin e parë janë anëtarësuar 18 kompani të reja anëtare në OEGJK! Ju dëshiromë mirësardhje në Odë, anëtarëve më të rinj: Blue Point SHPK KOS & GER GO Beyond Nexia International SCAAK SPEEEX BSP LLC Dekra Akademie Baker Tilly Kosovo Vidasus Distillery Plastika Vier Pfoten Melita&Partners CTA SHPK Haunstetter Hof Avokate Xhevahire Klöppner Agnesatex…

Erhard Bühler zgjidhet president i Shoqatës Ekonomike Gjermano-Kosovare me seli në Berlin

Drejtoresha Menaxhuese e Odës Ekonomike Gjermano-Kosovare është takuar me Erhard Bühler, Presidentin e ri të Shoqatës Ekonomike Gjermano-Kosovare e.V. për të biseduar rreth bashkëpunimit të ardhshëm. Nga viti 2010-2011 Bühler ka qenë komandant i trupave të KFOR në Kosovë, dhe konsiderohet mik i madh i Kosovës. Zgjedhja e tij si Kryetar i Shoqatës është një…

Lansohet Regional Challenge Fund

Fondi „Regional Challenge Fund (RCF)“ synon të përmirësojë edukimin dhe aftësimin profesional dhe kështu punësueshmërinë e të diplomuarve në vendet e Ballkanit Perëndimor. RCF do të financojë projekte të zgjedhura të aftësimit profesional në mënyrë që të zhvillojë ose zgjerojë projekte ekzistuese të trajnimit bashkëpunues, me kusht që këto të kryhen nga një konsorcium i…

Themelimi i Gjykatës Komerciale e rëndësisë kruciale

Gjykata Komerciale mund të luajë rol vendimtar në mbështetjen e rimëkëmbjes së shpejtë ekonomike në Kosovë. Nora Hasani, drejtoresha menaxhuese e OEGJK-së u takua me përfaqësues të programit të USAID-it për Drejtësi Komerciale. Ky program mbështeti Ministrinë e Drejtësisë në hartimin e një projektligji për Gjykatën Komerciale, i cili tani është i gatshëm për miratim.…